torsdag 25. oktober 2012

Brokkolikaker

 
Brokkolikaker er et godt alternativ til kjøttkaker, og er en fin måte å få små og store til å spise brokkoli. Brokkoli er en veldig sunn grønnsak siden den er rik på A-, B- og C-vitaminer, kalium, kalsium og jern, så det er ingen grunn til å ikke spise brokkoli. Disse kakene kan du spise på samme måte som kjøtt- og fiskekaker. De er fine å servere båre til lunsj og middag, og vil garantert falle i smak hos hele familien.
Til 4 trenger du:
 
1 kg broccoli (2 store)
6 egg
4 hvitløksfedd
400 g gulost, gjerne cheddar
8 ss strøbrød
pepper
friske urter, for eksempel persille
 
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær brokkoli i små biter/buketter. Ha brokkolibitene i en bolle.
Tilsett egg, pressede hvitløksfedd, revet gulost og strøbrød.
Smak til med pepper.
Ha i hakkede urter til slutt.
Bland alt godt sammen.
Form deigen til passe store kaker som du legger på en bakepapirkledt stekeplate.
Stek brokkolikakene midt i ovnen i 10 minutter.
Avkjøl litt før servering.
Velbekomme :)

2 kommentarer:

  1. Takk for inspirasjon. Hadde noen egg og noe revet ost jeg lurte litt på hva jeg skulle bruke til. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra. :) Lykke til!
      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...