søndag 21. oktober 2012

Bryteloff


Dette er en veldig enkel og morsom oppskrift på bryteloff. Loffen er supermyk og saftig, og passer utmerket som tilbehør til all slags varm mat og salater. Anbefales!
Oppskriften er til en bryteloff:
 
25 g gjær
2,5 dl lunken melk
2,5 dl lunkent vann
1 ts salt
2 ts sukker
1,25 l hvetemel
 
ca 75 ml rapsolje
Nigella Seeds (kan sløyfes eller erstattes med andre frø)
 
Ha gjær, melk, vann, salt, sukker og hvetemel i en bakebolle, og elt til du har en smidig og fin deig, ca 8 minutter i kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1 time.
 
Finn frem en springform, ca 26 cm i diameter.
Hell olje i en liten skål.
Hell deigen over på et bakeunderlag. Du trenger ikke mel til utbaking. Riv av en bit av deigen og dypp den raskt i oljen. Legg deigbiten i formen. Fortsett slik med resten av deigen. Legg deigbitene tett inntil hverandre. Det er bare fint hvis deigbitene er av ulik størrelse og fasong.
Strø over Nigella Seeds eller andre frø, hvis du vil. Nigella Seeds får du kjøpt i utenlandske butikker. De gir veldig god smak og aroma. Du kan også blande litt Nigella Seeds i selve deigen før heving, hvis du liker smaken.
Dekk til formen med et kjøkkenhåndkle, og la deigen etterheve i 20-30 minutter.
Stek bryteloffen midt i ovnen ved 180 grader i ca 35 minutter, eller til den er gyllenbrun på toppen.
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...