onsdag 31. oktober 2012

Eplekaker

 
Det er Halloween idag, barna er ute og går, og det har allerede vært endel små og store forventningsfulle barn på døra hos oss. Jeg spør alle om hvilke knep de har, og de begynner bare å le - søte barn. :)
Vi feirer ikke Halloween på noen måte bortsett fra at ungene synes det er gøy å gå Halloween, og jeg passer alltid på å ha nok søtsaker i huset. Gresskarlykter har blitt en tradisjon, men mest fordi at jeg alltid tar med meg flere kilo gresskar hjem noen uker i forveien, og bruker Halloween som en unnskyldning. :) Jeg hadde tenkt å bake gresskake til idag, og ta nye bilder, men det fikk jeg aldri tid til. Nå har jeg 2,6 kg gresskar i fryseren istedet.
Grunnen til at jeg ikke fikk bakt kake igår var at jeg hadde 5 epler som begynte å bli litt myke, og fant ut at jeg skulle bake eplekaker. Det skulle egentlig ikke ta så lang tid. I tillegg satt jeg igang brødbaking. Ja, det ble for mange baller i lufta. Jeg skulle rekke å lage ferdig kakene før brødene skulle stekes. Jeg rørte sammen kakedeigen, og plutselig oppdaget jeg at jeg tok i 500 gram hvetemel istedenfor 5 dl. Hva gjør jeg da? Jeg lager en dobbel porsjon. (!) Jeg måtte skrelle dobbelt så mange epler, ta ut mer smør, og vente til det ble passe mykt til jeg kunne røre det sammen med sukkeret. Resultatet ble at jeg rakk å steke kun ett brett med kaker, og måtte steke resten etter at brødene var ferdige. Jeg var ikke ferdig før kl 23. Og så var det oppvasken da. :) Men kakene ble veldig gode, og falt i smak hos hele familien. så de var verdt innsatsen. De ligner kjeks, men er myke i konsistensen, og er nesten som minieplekaker.
Det ble så mange at nå deler jeg ut eplekaker til barna som kommer. :) Det er bare å ringe på! :)
Jeg glemte å telle hvor mange kaker det ble (jeg hadde mistet tellingen uansett :)), men oppskriften er slik:

200 g mykt smør
200 g demerarasukker eller vanlig sukker
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel
2 egg
5 dl hvetemel
2-3 store røde epler

Rør sammen smør og sukker i en stor bakebolle.
Tilsett natron, vaniljesukker, kanel og egg. Rør godt.
Ha i halvparten av hvetemelet og bland alt godt.
Ha i resten av hvetemelet. Bland godt igjen. Bruk gjerne hendene. Anbefaler da å bruke gummihansker.
Skrell eplene, og fjern kjernehus. Skjær eplene i terninger, og tilsett i deigen.
Bland forsiktig med hendene.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Sett deigen med spiseskje på bakepapirkledt stekeplate. Ha god avstand mellom kakene fordi de flyter mye utover under steking. Ikke ha flere enn 9-10 kaker på en plate.
Stek kakene midt i ovnen i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på kakene. Kakene er ferdige når de har blitt gyldenbrune på toppen.
Avkjøl på rist.
Kakene er best samme dag. Oppbevares i en tett kakeboks på et kjølig sted, helst i kjøleskapet.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...