mandag 29. oktober 2012

Gresskarsuppe

 
Nydelig suppe med nydelig farge. Her har du enda et forslag til hva du kan bruke gresskarinnmaten til. Lag suppe! Har du ikke lyst på suppe akkurat den dagen du skal ta ut innmaten, kan du dele gresskaret i mindre biter og fryse. Da har du ferdig oppskåret gresskar når du skal lage suppe. :)
Denne oppskriften har jeg satt sammen av flere oppskrifter jeg hadde i suppepermen. Suppen ble supergod. Min mann sa til og med at dette var en fin restaurantstandard. :)

Til 4-6 personer trenger du:
 
rapsolje til steking
140-150 g bacon, i strimler
 
1 gul eller salatløk, hakket
4 hvitløksfedd, hakket
1/2 rød chili, hakket
ca 700 g gresskar, i terninger (jeg brukte flaskegresskar/butternut squash)
2 store poteter, i terninger
2 store gulrøtter, i terninger
1 dl god hvitvin
1 l varm grønnsaksbuljong
1 ss hakkede friske urter, for eksempel rosmarin eller timian
1,5 dl matfløte
salt og pepper
 
100 g shiitakesopp, i biter
1 ss smør til steking
 
revet parmesan til servering
 
Ha litt rapsolje i en kjele som rommer ca 2 l.
Stek baconet i oljen til det er sprøtt. Ta baconet opp av oljen og legg på en asjett.
Behold stekefettet i kjelen.
Tilsett løk, hvitløk og chili, og la det surre noen minutter.
Tilsett gresskar, poteter og gulrøtter, og stek videre i 4-5 minutter.
Ha i vinen, og skru opp varmen litt. Vent til alkoholen har fordampet.
Tilsett buljong og urter, og kok opp.
La suppen småkoke under lokk i 20 minutter.
 
I mellomtiden steker du soppen i smør og litt olje.
Krydre lett med salt og pepper. 
Sett til side.
 
Ta kjelen av varmen. Mos suppen med en stavmikser e.l.
Sett kjelen tilbake på platen, tilsett fløte og kok opp.
Smak til med salt og pepper, hvis nødvendig.
Hell suppen i suppeskåler. Pynt med stekt shiitakesopp, sprøstekt bacon, litt urter og revet parmesan.
Server sammen med godt brød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...