mandag 15. oktober 2012

Grønnsakssuppe med fisk


Deilig grønnsakssuppe, som kanskje minner litt om lapskaus siden den inneholder flere forskjellige rotgrønnsaker. Suppen tar ikke lang tid å lage, og smaker kjempegodt på en kald regnværsdag. Du kan bruke hvilken som helst fisk til denne suppen. Fisken behøver ikke å koke, hvis du skjærer den i tynne strimler og heller rykende varm suppe over.
Til 4 trenger du:

4 store poteter
2 store gulrøtter
1 stor pastinakk
1 persillerot
1/2 purre
1 l grønnsaksbuljong
125-150 gram spinat
timian
salt og pepper
frisk persille
300-400 gram torskefilet eller laksefilet

Skjær poteter, gulrøtter, pastinakk og persillerot i terninger.
Skjær purre i skiver.
Kok opp buljongen, og tilsett de oppdelte grønnsakene.
La suppen koke i ca 20 minutter, eller til grønnsakene er myke.
Skjær spinat i strimler, og tilsett i suppen.
Smak til med timian, salt og pepper.
Hakk persille, og tilsett i suppen.
La suppen få et oppkok.
Skjær torskefilet i tynne skiver.
Legg torskeskiver i suppetallerkener, og hell over suppen.
Server sammen med godt brød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...