onsdag 10. oktober 2012

Helstekt kalkunfilet med røstipoteter og kremete sjampignonger

 
Kjempegod, men litt tidskrevende rett. Anbefaler derfor denne som helgemat eller hvis du har god tid på en hverdag. :)
Til 4 trenger du:

700-750 gram kalkunfilet
smør
salt og pepper

12 poteter
1 løk
3 hvitløksfedd
en god håndfull revet parmesan
en god håndfull hakket persille
salt og pepper
smør eller nøytral olje til steking

1 ss smør
1 ss olivenolje
250-300 gram sjampignonger, i store biter
1/2 løk, i skiver
2-3 hvitløksfedd, hakkede eller i skiver
en håndfull hakket persille
1,5 dl fløte
saft av 1/2 lime
salt og pepper

Sett stekeovnen på 180 grader.
Brun kalkunfileten i smør, og legg over i en ildfast form. Få med stekefettet også.
Krydre godt med salt og peppper.
Stek kalkunfileten midt i ovnen i ca 45 minutter, eller til den er gjennomstekt.
La kalkunfileten hvile litt før servering. Jeg lot den hvile mens vi stekte røstipoteter og sjampignonger.

Skrell potetene.
Riv potetene på et grovt rivjern. Hell de revne potetene over på et rent kjøkkenhåndkle, og vri om håndkleet godt for å klemme ut vannet. Ha potetene over i en bolle.
Riv løk og hvitløk, og bland sammen med potetene.
Bland i parmesan og persille.
Krydre med salt og pepper.
Form potetdeigen til runde kaker, og stek i smør eller olje til de er pent brune på begge sider.

Varm opp smør i en stekepanne, og tilsett olivenolje.
Ha i sjampignonger, løk og hvitløk. Stek under omrøring til soppen begynner å bli mørkere i fargen.
Tilsett persille og fløte.
Kok opp, og la det hele småkoke et par minutter.
Smak til med limesaft, salt og pepper.

Skjær kalkunfileten i skiver, og anrett på tallerkener sammen med røstipoteter og sjampignonger.
Pynt gjerne med noen cherrytomater. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...