søndag 7. oktober 2012

Kanelsnurrer

 
Høstferien nærmer seg slutten, og imorgen skal gutta tilbake på skolebenken og vi på jobb. Jeg har valgt å avslutte høtsferieuken med familiens store favoritt: kanelsnurrer. Disse kanelsnurrene har jeg bakt utallige ganger, og de blir like gode hver gang.
Oppskriften kommer fra Morten Schakenda, og resultatet blir ganske likt bollene du får kjøpt på Bakeriet i Lom. Jeg har sjekket. :) Utfordringen er å få snurret remsene slik Morten Schakenda gjør. Jeg synes det er vanskelig. :) Prøv du også!

Til ca 20 - 24 boller trenger du:

50 gram gjær
5 dl lunken H-melk
150 gram sukker
15 gram salt
15 gram kardemomme
1 kg hvetemel
1 stort egg
150 gram mykt smør i terninger


Fyll:
 
125 gram mykt smør
125 gram sukker
2 ss kanel
 
sammenvispet egg til pensling
perlesukker
 
Ha alle ingredienser unntatt smøret i en bolle og elt i ca 8-10 minutter til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smør i terninger, og elt i ca 10 minutter til. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
Kjevle ut deigen til et rektangel, ca 40 x 50 cm.
Smør smøret jevnt utover. Strø over sukker og kanel.
Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over.
Kjevle ut deigen igjen til en leiv på ca 30 x 50 cm.
Del leiven i tynne strimler på tvers. Snurr hver strimmel og knyt sammen til en knute.
Legg bollene på bakepapirkledte stekeplater med litt avstand fra hverandre. Dekk til med et kjøkkenhåndkle.
Etterhev bollene i ca 45 minutter.
Pensle med sammenvispet egg, og strø over perlesukker.
Stek bollene ved 200 grader i ca 12 minutter. Ikke stek for lenge.
Avkjøl på rist.
God søndag! :)

2 kommentarer:

  1. Disse var fantastisk gode:) Skal definitivt lages igjen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra!
      Tusen takk for tilbakemelding!

      Hilsen
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...