fredag 30. november 2012

Bringebærclafoutis


Clafoutis er en kjent fransk dessert, som er en slags pannekakerøre stekt i ovn sammen med bær. Det er veldig vanlig å bruke kirsebær i clafoutis, men det går også veldig fint å bruke andre bær. Siden jeg har masse bringebær i fryseren ble det bringebærclafoutis. :)
Desserten er veldig enkel, men blir best om du lager kakerøren dagen i forveien.
Oppskriften kommer fra Gordon Ramsay og er slik:

50 g mandelmel (fåes kjøpt i helsekostbutikker)
15 g hvetemel
en klype salt
100 g sukker
2 store egg
3 store eggeplommer
250 ml kremfløte
300 g bringebær eller andre bær (jeg lot bringebærene tine i kjøleskapet over natta)

usaltet smør til å smøre formen med
melis til pynt

Bland sammen mandelmel, hvetemel, salt og sukker med mikser.
Tilsett egg, eggeplommer og kremfløte og visp til du har en glatt røre.
Dekk bollen med plast og la røren stå i kjøleskapet i 24 timer.

Sett stekeovnen på 190 grader.
Finn frem en kakeform, ca 23-25 cm i diameter.
Smør formen med usaltet smør.
Fordel bærene i formen.
Rør kakerøren lett sammen og hell over bærene.
Stek desserten midt i ovnen i 20-25 minutter eller til den har hevet noe og har blitt gyllenbrun på toppen. Den kan gjerne være lavere i midten enn på sidene, men den bør være litt fast. Virker desserten for bløt, gi den noen minutter til i ovnen.
Avkjøl litt.
Sikt over melis før servering.
God helg! :)

*Tips: Clafoutis er litt vanskelig å dele og servere pent. Skal du servere clafoutis til gjester anbefaler jeg at du lager desserten i porsjonsformer. Reduser da steketiden til ca 15 minutter. Denne oppskriften holder til 4 personer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...