torsdag 8. november 2012

Fiskesuppe med karri og cayennepepper

 
Denne suppen hadde vi til middag idag. Deilig, varmende, lett, men mettende suppe som er fin å servere på en kald nesten-vinterdag. Karri og cayennepepper gir litt sterk og ekstra god smak. Suppen er veldig rask å lage, og vil garantert falle i smak hos hele familien.
Til 4 trenger du:
 
500 g ferske reker
2 små gule løk, finhakkede
2 hvitløksfedd, finhakkede eller pressede
1 stor fennikel, i tynne strimler
2 ss smør
2 ts karri
1/2 ts cayennepepper
5 dl buljong
2 bokser hermetiske tomater
3 dl matfløte
600 g laks eller annen fisk, i biter
salt
frisk dill
 
Pill reker.
Smelt smøret i en kjele.
Surr løk, hvitløk, fennikel, karri og cayennepepper i smøret til løken er myk.
Tilsett buljong og tomater, og kok opp. La suppen småkoke under lokk noen minutter.
Tilsett fløte, og la suppen på et nytt oppkok.
Legg i fiskebiter, og ta kjelen av varmen. La fisken trekke et par minutter.
Smak til med salt.
Tilsett hakket dill rett før servering.
Hell suppen i suppeskåler, og legg i en håndfull reker.
Server suppen rykende varm, gjerne sammen med godt brød. Vi hadde hvitløksloff til.
Dropp brødet hvis du ønsker en lavkarbovariant. Da kan du også bytte ut matfløte med kremfløte.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...