tirsdag 27. november 2012

Flaskegresskarsuppe med eple


Denne herlige suppen må du bare prøve! Jeg fikk denne oppskriften av Christine på jobben, og denne måtte prøves med en gang. Suppen inneholder mange spennende og litt annerledes ingredienser som sammen danner en helt fantastisk, ny smak. Hadde jeg fått suppen servert av noen andre, ville jeg fått store problemer med å gjette ingrediensene. Ikke bli skremt av epler og kanel - du kommer til å elske smaken!!!
Her er oppskriften:

1 gul løk, hakket
1 stangselleristilk, hakket
1 gulrot, hakket
2 ss smør
1 flaskegresskar (butternut squash), skrellet og hakket
1 grønt eple, skrellet og hakket
1 l buljong, gjerne kyllingbuljong med mindre du ønsker en vegetarsuppe
en klype revet muskat
en klype kanel
en klype cayennepepper
en klype salt
en klype pepper

1 grønt eple, i tynne skiver, til servering
kanel til servering

Smelt smøret i en stor kjele.
Tilsett løk, selleri og gulrot og la det surre i 5 minutter.
Tilsett gresskar, epler og buljong.
Kok opp og la suppen småkoke under lokk i ca 25 minutter eller til gresskarterningene er møre.
Mos suppen med en stavmikser e.l.
Tilsett krydder.

Legg tynne epleskiver i bunnen av hver suppetallerken og strø over litt kanel.
Hell suppen over og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...