fredag 23. november 2012

Formkake med blåbær og sitron


Jeg kjøper alltid masse bær på sommeren og fryser for å så lage bærdesserter og -kaker når kalde og mørke dager kommer. Da kan jeg nyte noe godt og søtt til kaffen og drømme om sol og varme. Dagens kakeoppskrift er en formkake med blåbær og sitron, som er utrolig saftig og veldig enkel å lage.
Du trenger:

375 ml hvetemel
1 ts natron
1/2 ts salt
315 ml vaniljeyoghurt
3 egg
170 ml sukker
80 ml rapsolje
revet skall av 1 sitron*
250 ml blåbær (friske eller frosne, frosne bær trenger ikke å tines) + 2 ss hvetemel

Sett stekeovnen på 180 grader.
Smør en brødform, som rommer ca 1,5 l, med smør.

Bland sammen mel, natron og salt i en bolle.
Rør sammen yoghurt, egg, sukker, rapsolje og sitronskall.
Rør inn melblandingen. Ikke rør for mye.
Bland sammen blåbær og mel i en liten bolle, og tilsett i kakerøren.
Hell røren i formen, og stek midt i ovnen i ca 45 minutter.
Kaken er veldig saftig, og kan nesten virke ugjennomstekt. Slik skal den være.

*Tips: sitron kan erstattes med 2 lime eller 1 appelsin

God helg! :)

2 kommentarer:

  1. Hei!:) Denne kaken så veldig god ut! Hvordan egner den seg til å fryses?
    Hilsen Hilde Marie.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Kaken er fin å fryse.

      Hilsen
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...