søndag 4. november 2012

Hvitløksloff

 
Fantastisk god og myk loff med hvitløk og litt havsalt på toppen - perfekt som tilbehør!
Til 4 store eller 8 små brød trenger du:
 
25 g gjær
7,5 dl lunkent vann
1 ts sukker
2 ts salt
2 små hvitløk, grovhakkede
1 dl semolina (kan erstattes med hvetemel)
ca 17 dl hvetemel
 
olivenolje til pensling
havsalt
 
Smuldre gjæren i en bakebolle.
Tilsett resten av ingrediensene og elt til du har en fin og elastisk deig, ca 10 min.
Dekk bollen med plast, og la deigen heve i 1 time.
Ha deigen over på et lettmelet bakeunderlag. Del deigen i 4 eller 8 emner. Klem emnene flate og rull sammen til brød.
Legg brødene på bakepapirkledte stekebrett med litt bakepapir mellom brødene.
La brødene heve i ca 40 minutter.
Pensle brødene godt med olivenolje og dryss over salt.
Stek brødene midt i ovnen ved 220 grader i ca 20 minutter.
Avkjøl på rist.
Brødene er fine å fryse.
God søndag! :)

4 kommentarer:

  1. Bruker du semolina som er like grovt som semulegryn, eller er dette mel?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, ikke så grovt som semulegryn. Semolina er en meltype, mye brukt i Italia. Finner du ikke semolina i butikken kan du bruke hvetemel :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...