torsdag 1. november 2012

Hvitløksmarinerte reker med spinat- og soppsalat


Dette er ingen typisk høstmat, men retten er så god at vi spiser den året rundt. Får du også lyst på reker en dag, men er lei av den tradisjonelle loffskiva med majones som tilbehør, må du prøve denne retten. Du vil ikke angre!
Til 4 porsjoner trenger du:

1 kg ferske reker

Marinade:

1 dl rapsolje
1 ss soyasaus
4 pressede hvitløksfedd
saften av 2 lime
ca 1/2 ts cayennepepper
1/2 ts karri

Pill rekene.
Bland sammen ingrediensene til marinaden i en liten bolle.
Hell marinaden over rekene og bland godt.
Dekk til med plast, og la rekene marinere noen timer, helst over natten.

Spinat- og soppsalat:

200 g babyspinat
olivenolje
8 baconskiver
300 g sopp, ta gjerne en blanding
salt og pepper

Vask og tørk spinaten. Anrett på 4 tallerkener.
Ha litt olivenolje i en stekepanne.
Stek baconet til det er sprøtt. Ta opp baconet med en hulsleiv og fordel over spinaten.
Skjær soppen i større biter, og stek raskt i baconfettet. Krydre med salt og pepper.
Fordel soppen over baconet og spinaten.

Server salaten mens den ennå er lun sammen med rekene og godt brød, for eksempel bryteloff.
Rekemarinaden er fin å bruke som dressing til salaten.
Kos deg. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...