mandag 12. november 2012

Hvitvin- og honningmarinert laks

 
Dette er en veldig fin måte å tilberede laks på. Alt du trenger er å lage marinade, marinere fisken i noen timer og steke den i ovnen. Marinaden er veldig enkel, og tar bare et par minutter å lage. Stå opp 5 minutter tidligere, lag marinaden, så har du luksusmiddag på en hverdag. :)
Til 4 trenger du:
 
800 g laksefilet
 
1/2 dl hvitvin
2 ss honning
2 ss Dijonsennep
saften av 1/2 sitron
1 ts pepper
 
Ha hvitvin, honning, sennep, sitronsaft og pepper i et glass med lokk. Rist glasst slik at alt blir godt blandet.
Skjær fisken i 4-6 biter. Legg fiskefiletene i en ildfast form, og hell marinaden over.
Dekk formen med plast, og la fisken marinere minst to timer i kjøleskapet. Jo lenger fisken får marinere, desto bedre blir den.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Hell av mesteparten av marinaden.
Stek fisken i 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på filetene. Spe med litt av marinaden mot slutten av steketiden.
 
Vi hadde hjemmelaget potetmos og broccoli som tilbehør. Husk at broccoli ikke skal kokes, men kun trekkes i 2-3 minutter. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...