mandag 26. november 2012

Kylling med lange grønnsaker, pasta og ostesaus

 
Idag var jeg heldig som kom hjem til ferdiglaget middag. Middagen ble tilberedt av to stolte 11-åringer, som hadde lært seg å lage denne retten på skolen. Plutselig var det helt greit å spise squash! :) De satt og slurpet i seg maten og skrøt av seg selv. Ingenting smaker så godt som maten man selv har laget! Kanskje noe å tenke på hvis man har kresne barn?
Til 4 trenger du:
 
ca 750 g kyllingfilet eller kalkunfilet, i terninger
smør til steking
salt og pepper
krydder, for eks. paprikapulver eller Cajunkrydder
 
3 gulrøtter
1 squash
 
400 g spaghetti eller annen pasta
 
Ostesaus:
 
3 ss smør
3 ss hvetemel
6 dl varm melk
salt og pepper
3 dl revet gulost
 
Stek kyllingfiletene i en panne med smør på middels varme til de er gjennomstekt.
Krydre med salt, pepper og krydder.
 
Skrell gulrøtter og skjær på langs med en ostehøvel, slik at du får tynne strimler.
Skjær squash på tvers med en ostehøvel, slik at du får tynne ringer.
 
Kok pasta etter anvisning på pakken.
La gulrøt- og squashskivene koke med de siste 3-4 minuttene.
Hell av vannet.
 
I mellomtiden lager du sausen.
Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Rør godt, gjerne med en visp.
Spe med varm melk mens du visper.
Kok opp under omrøring, og la sausen småkoke i 5 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Rør til slutt inn gulost.
 
Hell sausen over pastaen og grønnsakene og bland godt.
Fordel pastaen på 4 tallerkener og anrett kyllingbitene på toppen.
Server straks! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...