tirsdag 13. november 2012

Morsom restemat

 
Dagens rett er gårsdagens etterfølger. Vi hadde endel potetmos og broccoli igjen etter gårsdagens middag, som jeg ikke hadde hjerte til å kaste. Potetmosen ble blandet med broccoli og lagt i en boks i kjøleskapet. Idag fikk den kalde og lite delikate potetmosen og broccolien et nytt liv. Superenkelt og kjempegodt!
En slik rett er fin å lage både til middag eller lunsj. Potetmos og broccoli var det jeg hadde, men du kan bruke hvilke som helst rotgrønnsaker. Bland alt sammen og lag en mos. Dette er virkelig en fin måte å bruke opp kokte grønnsaker på.
Til 2 trenger du:
 
moste poteter eller andre rotgrønnsaker (har ikke nøyaktig mengde, men ta så mye som du tror er nok til de som skal spise)
noen broccolibuketter, evt. blomkål
1/4 rød chili, finhakket
olivenolje
2 egg
salt og pepper
 
2 store tomater
2 hvitløksfedd, finhakkede
revet parmesan
olivenolje
salt og pepper
 
4-6 baconskiver
 
Mos poteter og grønnsaker hvis ikke de er most fra før. Bland sammen med broccoli og chili.
Ha litt olivenolje i en stekepanne med et avtagbart håndtak, hvis du har. Varm opp.
Lag en rund kake av mosen og legg i stekepannen.
La mosen steke på middels varme til den er pent brun på begge sider.
 
Sett stekeovnen på 200 grader - grillfunksjon. Har du ikke grill, kan du sette ovnen på 230-240 grader.
Del tomatene i to på tvers.
Ha litt olivenolje i bunnen av en ildfast form, og ha tomatene i formen.
Fordel hvitløk over tomatene.
Dryss over revet parmesan og krydre litt med salt og pepper.
Stek tomatene i ovnen i 4-5 minutter.
Ta formen ut av ovnen, og legg baconskivene rundt eller ved siden av tomatene.
Sett formen inn i ovnen igjen, og la alt steke videre i ca 10 minutter. Snu baconskivene etter at det har gått 5 minutter.
 
Skru ned ovnen til 180 grader (over- og undervarme).
Sett formen med tomatene og baconskivene nederst i ovnen.
Lag to groper i potetmosen, og knekk ett egg i hver.
Sett stekepannen midt i ovnen i 8-10 minutter til eggehvitene har stivnet. Hvis ikke du har en stekepanne med et avtagbart håndtak, kan du flytte mosen over i en ildfast form.
 
Jeg laget et morsomt ansikt i stekepannen, og satt den rett på bordet, men du kan selvfølgelig anrette potetmos, baconskiver og tomater på tallerkener og servere. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...