onsdag 14. november 2012

Panert SALMA med stekte rotgrønnsaker

 
Fisk til middag idag, og det er litt tilfeldig at det ble laks igjen. Jeg brukte SALMAlaks, men det er ingen must. Ta den fisken du har eller får tak i. Hvit fisk går også helt fint. Som tilbehør hadde vi stekte rotgrønnsaker. Det ble en veldig lett middag på 30 minutter, noe som passet perfekt for oss som skulle trene etterpå.
Til 4 trenger du:
 
800 g laksefilet
olivenolje
salt og pepper
2 dl strøbrød
en god håndfull frisk bladpersillet, hakket
revet skall av 1 sitron
 
4 gulrøtter
2 store pastinakker
2 store persillerøtter
2 røde paprikaer
1 rød løk
2-3 vårløk
olivenolje
salt og pepper
 
Start med å skrelle røtgrønnsakene, og rive dem på et juliennejern. Har du ikke et slikt rivjern, kan du skjære grønnsakene i tynne staver.
Skjær paprikaene i strimler og løken i skiver.
Skjær vårløken i tynne ringer.
 
Skjær laksefileten i 4 like store biter.
Vend fiskebitene i olivenolje. Krydre med salt og pepper på begge sider.
Bland sammen strøbrød, persille og sitronskall på en tallerken.
Varm opp olivenolje i en stekepanne.
Vend fisken godt i paneringen, og stek på middels varme til fisken er gjennomstekt, ca 4-5 minutter på hver side. Steketiden avhenger av hvor store fiskebitene er. SALMAlaks er best hvis den ikke er helt gjennomstekt.
 
Varm opp olivenolje i en annen stor stekepanne, og ha i alle grønnsakene unntatt vårløken.
Stek grønnsakene under omrøring i noen få minutter.
Smak til med salt og pepper.
Ha i vårløk rett før servering.
 
Anrett grønnsakene på tallerkener, og legg laksebitene på toppen.
Server! :)
 
*Tips: pesto passer fint som tilbehør til fisken. :)

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Takk, Anna Therese!
      Veldig hyggelig å få kommentarer fra mine lesere. :)

      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...