torsdag 22. november 2012

Russiske fiskekaker


Jeg hadde problemer med å få lagt ut innlegg på bloggen igår, men nå ser alt ut til å funke igjen! Dagens rett blir russiske fiskekaker (vi spiser mye fisk nå for tiden :)), som er litt annerledes enn tradisjonelle fiskekaker. Disse inneholder nemlig litt kyllingkjøttdeig og potetmos i tillegg til gulrøtter og 3 forskjellige fiskeslag. Fiskekakene er veldig gode og vil falle i smak hos de fleste.
Til 4 trenger du:

200 g laksefilet
200 g steinbitfilet (kan erstattes med torsk)
400 g seifilet
100 g kyllingkjøttdeig
100 g potetmos (bruk gjerne rester)
2 gulrøtter
frisk dill
frisk persille
salt og pepper
rapsolje til steking

Finhakk fiskefiletene. Det er viktig at du hakker fiskene veldig fint.
Riv gulrøttene på et grovt jern.
Hakk dill og persille.
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Krydre med salt og pepper, og bland igjen. Bruk gjerne hendene.
Varm opp olje i en stor stekepanne.
Form deigen til passe store kaker, og brun dem godt på begge sider.
Skru ned varmen, og la fiskekakene steke under lokk i ca 10 minutter. Snu fiskekakene etter 5 minutter.
I og med at det er litt potetmos i fiskekakene, vil jeg anbefale å servere dem sammen med stekte grønnsaker eller en god, grønn salat.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...