fredag 16. november 2012

Sjokoladekake uten egg

 
Nå er det fredag igjen, og ikke mange timer igjen til det er helg! Herlig!!! Helg betyr kake, og idag får du en oppskrift på en nydelig sjokoladekake helt uten egg. Jeg hadde med denne kaken på svømmestevne forrige helg, og den forsvant fort! :)
Du trenger:

1 l kefir
1 l sukker
1 l hvetemel
3 ss kakao (jeg brukte original)
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
100 g smeltet smør

Glasur:

9 ss mykt smør
300 gr melis
3 ss nybrygget kaffe
2 ss kakao
1-2 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 175 grader.
Legg bakepapir i bunnen av en stor langpanne, ca 30x40 cm.

Ha kefir i en stor bakebolle.
Bland sammen det tørre og pisk inn i kefiren. Ikke pisk for lenge.
Rør inn smeltet smør.
Hell kakerøren i langpanna, og stek nederst eller nest nederst i ovnen i ca 45 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i langpannen.
Snu kaken opp ned på en stekeplate eller en stor fjøl. Ta av bakepapiret.
Snu kaken opp ned igjen, og legg tilbake i langpanna eller et passende brett.

Rør smør og melis til en myk og luftig krem.
Rør inn kaffe, deretter kakao og vaniljesukker. Rør til du har en jevn og fin glasur.
Stryk glasuren over den avkjølte kaken og pynt med strøssel e.l.
God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...