mandag 17. desember 2012

Biscotti med tranebær og appelsin


Disse biscottiene er nok de beste jeg har bakt hittil. Passe sprø og fantastisk gode på smak! Passer perfekt som julekaker. :)
Du trenger:

100 g mandler
200 g sukker
ca 300 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 M egg
revet skall av 1 appelsin
80-100 g tørkede tranebær

sammenvispet egg til pensling
 
Sett stekeovnen på 150 grader.
Rist mandlene i ca 10 minutter. Avkjøl litt og grovhakk. Det  holder om du deler mandlene i 2 eller 4 biter.

Skru opp varmen til 180 grader.
Bland sammen sukker, hvetemel og bakepulver i en bolle.
Tilsett egg og rør godt.
Ha i appelsinskall, tranebær og mandler og bland alt sammen til en deig.
Deigen skal være litt klissete, men tilsett litt mer mel hvis den er umulig å jobbe med. Melmengden avhenger av hvor store egg du har.
Ha litt hvetemel på bakeunderlaget.
Del deigen i to like store biter. Trill hver bit til en pølse.
Flytt pølsene over på et bakepapirkledt stekebrett og klem dem litt flate til de er ca 4-5 cm brede og ca 1 cm høye.
Pensle med sammenvispet egg og stek midt i ovnen i 15 minutter.
Skru ned varmen til 150 grader og stek videre i 15 minutter til.
Ta brettet ut av ovnen og skru av varmen.
Skjær pølsene i ca 1-1,5 cm tykke skiver på skrå med en gang du har tatt dem ut av ovnen.
Sett skivene litt fra hverandre og la dem tørke i restvarmen.
Oppbevar biscottiene i en tett kakeboks.
Passer utmerket til kaffe eller dessertvin. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...