lørdag 22. desember 2012

Enkel pirog til middag


Nå er det ikke lenge til jul, og det er veldig mye som skal gjøres i forkant. Det er ikke alltid man har mulighet til å stå på kjøkkenet i lange tider midt oppi all julestria, og da er det veldig kjekt med en lettvint middag. Her har du en enkel, men god oppskrift på pirog med kjøttfyll. Du kommer til å bruke maks 20 minutter til forberedelser, og resten gjør seg selv.
Du trenger:

Deig:

375 ml kefir/kulturmelk
1 1/2 ts natron
3 egg
1/2 ts salt
375 ml hvetemel

Fyll:

450 g karbonadedeig eller blanding av karbonadedeig og kjøttdeig av svin
4 store sjalottløk, finhakket
150 g sopp, i store biter
smør til steking
frisk persille, hakket
salt og pepper

Sett stekeovnen på 180 grader.

Bland sammen kefir og natron, og la det stå i 5 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene til deigen og rør godt til alle klumpene er oppløst.

Stek løk og sopp i smør til løken er blank og soppen er lettstekt.
Bland den stekte løken og soppen med karbonadedeig og tilsett persille.
Krydre med salt og pepper.
Kjøttet skal ikke stekes!

Finn frem en springform e.l. og smør formen med smør og strø med hvetemel.
Hell halvparten av deigen i formen.
Fordel fyllet over deigen.
Hell resten av deigen over.
Sett formen midt i ovnen og stek pirogen i 40-45 minutter.
Server sammen med grønn salat. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...