lørdag 1. desember 2012

Havrekaker med kirsebær


Idag er det 1. desember og julen nærmer seg med stormskritt. Jeg er allerede godt i gang med juleforberedelser. Julepynten er tatt frem, og julebaksten er planlagt. I år skal jeg lage små porsjoner av julekaker og godteri slik at vi kan kose oss med litt søtsaker i hele desember istedenfor å overspise i jula. :) Fra og med idag og fram til jul blir det derfor stort sett julekaker og godteri her på bloggen. Gled deg!!! :)
Dagens julekakeoppskrift er havrekaker med kirsebær. Dette er verdens beste havrekaker og kan anbefales på det sterkeste. Får du ikke tak i kirsebær, kan du bruke tranebær. Alternativt kan du bruke rosiner eller sukater eller en blanding.

250 g mykt smør
230 g sukker
2 egg
1 ss flytende honning
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
250 g lettkokte havregryn
150 g tørkede eller kandiserte kirsebær


Rør sammen mykt smør og sukker.
Tilsett egg, ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg.
Ha i honning og rør godt.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør godt igjen.
Tilsett havregryn og rør sammen. Her kan du bruke en skje eller en tresleiv å røre med, eller blande alt sammen med hendene. Deigen skal være tykk og kompakt.
Bland i kirsebær.
Dekk til med plast og la deigen hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Ta deigen ut av kjøleskapet og form til små boller som du legger på bakepapirkledte stekebrett med litt avstand fra hverandre. Jeg fikk 45 boller.
Klem bollene litt flate og stek midt i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, eller til de er pent brune.
Avkjøl på rist.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...