søndag 9. desember 2012

Julekake

 
Julekake er et must til jul! Jeg tok utgangspunktet i oppskriften fra Åpent Bakeri og piffet den opp litt med ekstra rosiner, sukater og apsikater. Julekake må inneholde tørkede frukt! :) Jeg fikk tre verdens beste julekaker. Denne oppskriften kan jeg virkelig anbefale!
Til 3 julekaker trenger du:
 
50 g gjær
6 dl lunken melk
1 stort egg
150 g sukker
3 ts kardemomme
1 ts salt
1-1,1 kg hvetemel
150 g smør, i terninger
150-200 g rosiner
150 g sukater
100-150 g apsikater
 
sammenvispet egg til pensling
 
Bløtlegg rosinene i varmt vann.
 
Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melk, egg og alt det tørre. Elt godt til du har en deig som nesten slipper bollen.
Tilsett smøret i terninger og elt videre til alt smøret er eltet inn.
Sil rosinene og elt forsiktig inn i deigen sammen med sukater og apsikater.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1 time.
Ha deigen over på et lettmelet bakeunderlag. Del deigen i 3 emner, som du former til runde, faste og sprekkfrie boller.
Legg bollene på en bakepapirkledt stekeplate med så god avstand fra hverandre som mulig.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle, og la bollene etterheve i ca 45-60 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og skjær snitt med en skarp kniv om du vil. Lag striper på toppen eller skjær langs med kanten for å gi julekakene en pen fasong eller gjør begge deler. :)
Stek julekakene nederst i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter.
Avkjøl julekakene på rist med et kjøkkenhåndkle over.
Og da er det bare å skjære tykke skiver og nyyyyte. :)
God søndag!

2 kommentarer:

  1. ser sjukt deilig ut!:) det skal eg jammen prøva meg på!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er fantastisk god!
      Klem til deg :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...