fredag 21. desember 2012

Kaffekake med mandler og kirsebær


Dette er en veldig god og enkel kake som du kan lage en kveld du får lyst på noe godt til kaffen eller om du plutselig får besøk. Jeg er veldig glad i kaker som jeg kan røre sammen i en fei og slenge i ovnen. :)
Her er oppskriften:

190 ml mykt smør
250 ml sukker
3 egg
250 g kirsebær, friske eller hermetiske (jeg brukte S&W Premium Dark Sweet Cherries i sirup)*
150 g malte mandler (med skallet på)
375 ml hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker

melis til pynt

Sett stekeovnen på 180 grader.
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett egg og rør godt.
Bland kirsebær sammen med mandler og 1 ss hvetemel.
Bland resten av hvetemelet med natron og vaniljesukker.
Tilsett melblandingen i røren og rør godt.
Vend inn kirsebærene og mandlene til slutt.
Smør en kakeform med smør og hell røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen i 30-50 minutter avhengig av størrelsen på formen. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Avkjøl kaken helt før du tar den ut av formen og legger på et passende fat.
Strø litt melis på toppen før servering.

* Tips: kirsebær kan erstattes med andre bær.
God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...