torsdag 27. desember 2012

Kalkunfilet med appelsinsaus


Skal du også ha kalkun på nyttårsaften? Da har jeg en god oppskrift til deg. Kalkunfileten smøres med deilig sitronsmør før steking, og serveres med potetmos og herlig appelsinsaus. Enkelt, men veldig godt. Oppskriften fikk jeg av Christine på jobben, og kan virkelig anbefales!
Du trenger:

ca 1,2-1,4 kg romtemperert kalkunfilet
salt og pepper
smør

Sitronsmør:

2 ss romtemperert smør
2 hvitløksfedd, hakket eller presset
frisk bladpersille, hakket
revet skall av 1 sitron

Sett stekeovnen på 180 grader.
Krydre kalkunen med salt og pepper og brun raskt i smør.
Bland sammen ingrediensene til sitronsmøret.
Legg kalkunen i en ildfast form og smør sitronsmøret over.
Stikk inn steketermometer og sett kalkunen i ovnen.
Stek til termometeret viser ca 68 grader. Pensle kalkunen med stekesjyen underveis.
La den hvile litt før servering.

Appelsinsaus:

stekesjy
2 dl kyllingbuljong
2 dl ferkspresset appelsinsaft
1 ts maisenna
revet skall av 1 appelsin
frisk bladpersille, hakket
litt smør (kan sløyfes)

Ha stekesjy fra kalkunen og buljong i en liten kjele.
Rør ut maisenna i litt appelsinsaft og ha i kjelen sammen med resten av appelsinsaften.
Kok opp.
Tilsett appelsinskall, persille og litt smør.

Skjær kalkunfileten i skiver og server sammen med ris eller potetmos og appelsinsaus. Stekt løk passer også fint som tilbehør. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...