søndag 2. desember 2012

Kuvertbrød


Disse brødene er veldig pene å se på og fine å servere som tilbehør. De er veldig myke og kjempegode. Anbefales!
Oppskriften fant jeg i Kjartan Skjeldes bok "Kjartans tango", men gjorde om litt på fremgangsmåten.
Du trenger:

25 g gjær
3 dl lunken melk
1 ts salt
ca 450 g hvetemel

Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett resten av ingrediensene.
Elt til du har en smidig og fin deig, ca 8 minutter.
dekk bollen med plast og la deigen heve i 45-60 minutter.
Kjevle deigen til en ca 3 cm tykk plate.
Stikk ut rundinger ved hjelp av et kjøkkenglass eller kakeutstikker, ca 6 cm i diameter.
Ha sirklene på en bakepapirkledt stekeplate, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la dem heve i ca 45 minutter.
Stek brødene ved 240 grader i 5-7 minutter.
Avkjøl på rist.
Brødene er best samme dag som du baker dem. Blir det noen brød igjen kan du fint fryse dem.
God søndag! :)

1 kommentar:

  1. Se ven riquisimos mil gracias por compartir recetas tan deliciosas, me encanta la panaderia, saludos desde México.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...