lørdag 8. desember 2012

Minipalmier

 
Disse småkakene ble til etter juleopprydding i fryseren. Kakene er ikke spesielt julete, men gode er de. Perfekte til te- eller kaffekos på en kald og mørk hverdag. :)
Palmier er en fransk spesialitet og er noe så enkelt som butterdeig og sukker. Palmier er også veldig populære i Italia, men der tror jeg de heter noe annet. Ekte palmier er mye større enn de jeg har laget, men da må du ha en større butterdeig. Jeg hadde kun noen få ferdigkjøpte butterdeigplater i fryseren og da ble det minipalmier. Små og søte - perfekte munnfuller. :)
Jeg har ingen eksakt mengdeoppskrift, men fremgangsmåten er slik:
 
butterdeig
sukker
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kjevle ut butterdeigplatene til de er dobbelt så lang. Husk å kjevle i kun en retning.
Strø over godt med sukker.
Brett de korte sidene inn mot midten til de møtes. Brett ca 1,5-2 cm hver gang.
Legg den ene rullen oppå den andre.
Skjær rullen i 7-8 mm tykke skiver. Legg skivene på et bakepapirkledt stekebrett.
Stek midt i ovnen i 6-8 minutter eller til de er pent gyllenbrune. Steketiden avhenger av hvor store kakene er.
Avkjøl på rist.
Palmier er best samme dag du baker dem. Alternativt kan du fryse dem ustekte.
:)

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...