onsdag 5. desember 2012

Punsjeboller


Jeg elsker punsjeboller! Myke, saftige med deilig sjokoladesmak inni og et godt sjokoladelag utenpå. Paradis for en sjokoladeelsker! :)))

Her er oppskriften til ca 12 boller:

130 g kakerester
45 g mykt smør
60 g melis
2 ss kakao
2 eggeplommer
1 ss rom eller et par dråper romessens

200 g mørk sjokolade
1 ts Cocosa eller delfiafett

kakestrøssel til pynt

Smuldre kakerestene i en blender. Bruk gjerne myke kakerester, men tørre kaker går også veldig fint. Det viktigste er å smuldre dem til så små smuler som mulig. Jeg brukte avskjær fra honningkaken og det gikk veldig bra både når det gjelder konsistensen og smaken.
Rør sammen smør og melis til en luftig krem.
Rør inn kakao og eggeplommer.
Tilsett rom og kakesmulene til slutt.
Bland alt godt, gjerne med hendene.
Ta ca en full teskje deig og trill til boller. La bollene stivne litt i kjøleskapet.

Smelt sjokolade og Cocosa over et vannbad.
Dypp bollene i den smeltede sjokoladen og sett på bakepapir eller i små muffinsformer.
Strø over litt kakestrøssel. Jeg brukte små hvite og sølvkuler.
Sett bollene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Nam nam! :)


6 kommentarer:

  1. Jeg rett og slett bare elsker bloggen din! <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Åååå, så hyggelig, Guro. :) Tusen takk!

      Klem
      Svetlana :)

      Slett
  2. Skal prøves!

    Hvor lang holdbarhet er det på de?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Stine!
      Holdbarheten er ca 1 uke pga rå eggeplommer.
      Lykke til!

      Klem
      Svetlana :)

      Slett
  3. Disse så jo bare knallgode ut! Spørsmålet mitt er om det er nødvendig å bruke egg? Går det ikke an å bruke et annet bindemiddel (smeltet sjokolade f.eks.) slik at holdbarheten blir lenger?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Jeg har ikke prøvd å lage punsjeboller uten egg. Hvis du ønsker at punsjebollene skal holde lenger kan du fryse dem.
      Skal du helst lage bollene uten egg kan du forsøke med litt melk eller sirup. Smeltet sjokolade bør også gå fint men da sløyfer du kakao.

      Lykke til!

      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...