mandag 3. desember 2012

Rømmekaker

 
Disse kakene er blant mine favorittkaker. De er enkle, men veldig gode. Rømmekaker passer perfekt til te- eller kaffekos. De er myke inni og sprø på utsiden. Deigen er veldig fin og snill å jobbe med for små barnehender. :)
Du trenger:

2 egg
150 ml sukker
100 g mykt smør
200 g lettrømme
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
7-8 dl hvetemel

melis til pynt
 
Pisk sammen egg og sukker. Bruk håndvisp.
Pisk i smør. Det gjør ikke noe om det blir noen klumper.
Bland i rømme, vaniljesukker og bakepulver.
Sikt i hvetemel, litt av gangen. Bruk en skje til å røre med. Deigen skal være myk og skal klistre seg litt til hendene. Ikke ha i mer mel enn nødvendig. Så fort du klarer å lage en ball av deigen, er det nok mel.
Strø mel over hele deigballen og legg den i en ren bolle, og dekk til med plast. La deigen hvile i kjøleskapet i 2-3 timer.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha deigen over på et melet bakeunderlag og kjevle ut til et ca 4-8 mm tykt rektangel. Jo tykkere deigen er jo høyere og mykere kaker får du. Bruk et pizza- eller kakehjul og skjær deigen i firkanter/rumber.
Legg kakene på bakepapirkledte stekebrett og stek i midten av ovnen i 15-20 minutter, til de begynner å få litt farge. Kakene skal være lyse.
Avkjøl på rist.
Strø over melis.
Oppbevar kakene i en tett kakeboks. Kakene holder seg lenge. :)

3 kommentarer:

  1. Disse virket spennende! Tror jeg skal prøve dem ut i år :) Takk for oppskrift!

    SvarSlett
  2. Så hyggelig da :-) Lykke til!

    Hilsen
    Svetlana :-)

    SvarSlett
  3. disse vil jeg bake til jul.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...