onsdag 12. desember 2012

Rømmesild, sennepssild og karrisild


Sild er en stor favoritt hos oss, ikke bare til jul, men året rundt. Gutta elsker tomatsild, mens jeg er en stor tilhenger av rømmesild i tillegg. Tanken denne gangen var å lage rømmesild til jul, men jeg endte opp med sennepssild og karrisild i tillegg. Alt du trenger er en grunnoppskrift på rømmesild og så kan du smakssette den med det du måtte ønske.
Her er oppskriftene:

Rømmesild:

8 sildefileter (jeg brukte Carlo's gule boks siden jeg ikke er noe særlig glad i kryddersild)

3 dl lettrømme
2 dl majones (kan erstattes med rømme hvis du ønsker en mildere smak)
litt sitronsaft
litt hvit balsamico
et par klyper sukker
salt og pepper
1 bunt gressløk, finhakket
frisk dill, finhakket

Legg sildefiletene i en bolle med vann i 2-3 timer. Smak på silden. Er den fortsatt for salt, må du vanne ut den litt mer. Selvom Carlo's sild skal være klar til bruk var den ganske salt etter min smak og matte vannes ut.

Rør sammen rømme og majones i en større bolle.
Smak til med sitronsaft, balsamico, sukker, salt og pepper.
Tilsett gressløk og dill.
Skyll og tørk sildefiletene med kjøkkenpapir. Skjær i ca 1 cm tykke skiver på skrå.
Ha sildebitene i rømmeblandingen og rør rundt.
Fordel silden på glass og sett i kjøleskapet til neste dag.
Da er rømmesilden klar. :)

Sennepssild:

1/2 porsjon rømmesild
1-1,5 ss Dijonsennep
evt. 1 ss søt sennep

Lag rømmesildblandingen som beskrevet over.
Smak til med Dijonsennep.
Tilsett søt sennep hvis du ønsker en kraftigere sennepssmak uten at silden skal bli for sterk.

Karrisild:

1/2 porsjon rømmesild
karri
cayennepepper

Lag rømmesildblandingen.
Smak til med karri og cayennepepper.

:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...