lørdag 15. desember 2012

Sjokoladekjeks med marsipanfyll


Disse kjeksene passer veldig godt til jul. De er spennende fordi du ikke ser hva som er inni, og er kjempegode på smak. Sjokolade og marsipan slår aldri feil. :)
Til ca 20 kjeks trenger du:

100 g mykt smør
100 g sukker
1 lite egg
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts natron eller 1 ts bakepulver
3 ss bakekakao
150 g hvetemel

100 g marsipan

50 g hvit sjokolade

Rør smør og sukker hvitt.
Rør i egget.
Bland sammen det tørre og rør sammen med smørblandingen. Bruk gjerne hendene på slutten. Tilsett mer mel hvis deigen er veldig klissete. Melmengden avhenger av hvor stort egget er.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.

Sett stekeovnen på 175 grader.
Skjær deigen i to biter. Legg den ene biten i kjøleskapet mens du jobber med den andre.
Ha litt hvetemel på et bakeunderlag.
Kjevle deigen til en ca 3 mm tykk leiv. Stikk ut 20 rundinger ca 5 cm i diameter ved hjelp av kakeutstikkere eller for eksempel et kjøkkenglass.
Legg kjeksene på en bakepapirkledt stekeplate.
Skjær marsipanen i 20 biter. Trill hver bit til en kule og klem den flat.
Legg marsipanbitene i midten av kjeksene.
Kjevle ut resten av deigen og stikk ut 20 rundinger som du legger over kjeksene fylt med marsipan.
Trykk lett på toppen av hver kjeks og klem godt langs kanten.
Stek kjeksene midt i ovnen i ca 12 minutter.
Avkjøl på rist.

Smelt sjokoladen over et vannbad. Hell i en sprøytepose med en tynn rund tupp eller en liten åpning.
Sprøyt ut striper eller mønster. La sjokoladen stivner litt før servering.

Kjeksene smaker fortreffelig sammen med en god kopp kaffe eller te. :)

2 kommentarer:

  1. Reknar med du meinte 5 cm når det gjeld diameteren på kjeksa, ser for meg 5 mm blir litt små kjeks :P

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hege!
      Du har helt rett! Takk for det. :) Nå har jeg rettet opp oppskriften. :)

      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...