mandag 10. desember 2012

Sjokoladekjeks


Nydelige sjokoladekjeks for sjokoladeelskere!
Til ca 100 kjeks trenger du:

200 g mykt smør
200 g sukker
1 stort egg
1 ts vaniljesukker
1 toppet ts natron eller 2 ts bakepulver
6 ss bakekakao
300 g hvetemel

Rør smør og sukker hvitt.
Rør i egget.
Bland sammen det tørre og rør sammen med smørblandingen. Bruk gjerne hendene på slutten.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.

Sett stekeovnen på 175 grader.
Skjær deigen i to biter. Legg den ene biten i kjøleskapet mens du jobber med den andre.
Ha litt hvetemel på et bakeunderlag.
Kjevle deigen til en ca 3-4 mm tykk leiv . Stikk ut rundinger eller figurer ved hjelp av kakeutstikkere eller for eksempel et kjøkkenglass.
Legg kjeksene på bakepapirkledte stekeplater. Du får plass til 20 kjeks på en plate.
Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Disse kjeksene er fantastisk gode sammen med et glass melk.

*Tips:
- halver gjerne oppskriften hvis 100 kjeks høres for mye ut. Bruk da et lite egg. Juster melmengden til deigen er passe.
- kjeksene er fine å bruke som bunn i ostekaker istedenfor Digestive eller Bixit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...