onsdag 19. desember 2012

Skorper


Denne oppskriften fikk jeg av min svigermor. Skorper eller tebrød er superenkle å lage og smaker kjempegodt. Passer fint til te- og kaffekos i julen. :)
Du trenger:

125 g mykt smør
125 g melis
1 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
revet skall av 3 klementiner eller 1 appelsin eller 1 sitron (kan sløyfes)

Sett stekeovnen på 200 grader.
Rør smør og melis hvitt.
Tilsett egg og rør til alt er godt blandet.
Bland sammen det tørre og rør til en deig.
Bland i appelsinskall til slutt.
Form deigen til 3 pølser, ca 2 cm i diameter, som du legger på en bakepapirkledt stekeplate.
Klem pølsene litt flate.
Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter.
Ta kakene ut av ovnen. Skru ned varmen til 100 grader.
Skjær kakene på skrå i ca 1-1,5 cm tykke skiver.
Ta kakene litt fra hverandre.
Sett stekeplaten inn i ovnen igjen, og la kakene tørke til de er sprø.
Ta skorpene ut av ovnen, legg dem på rist og la dem bli helt kalde før du legger dem i en tett kakeboks.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...