torsdag 13. desember 2012

Snøkaker

 
Disse kakene har fått navnet snøkaker på grunn av sitt utseende. Kakene er veldig fine å servere til te, kaffe eller et glass melk. Jeg kaller snøkakene for falske mandelkaker siden de ser ut og smaker nesten som italienske mandelkaker bortsett fra at disse ikke inneholder mandler.
Til ca 25 kaker trenger du:
 
40 g smør
50 g rapsolje
2 egg
150 g sukker
1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
 
melis
 
Varm opp smør og olje i en liten kjele til smøret har smeltet.
Pisk egg pg sukker til eggedosis.
Tilsett smørblandingen i eggedosisen.
Bland sammen det tørre og rør alt sammen til en deig.
Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
 
Sett stekeovnen på 170 grader.
Kle to stekeplater med bakepapir.
Ha melis på et fat.
Ta av ca 1/2 ss deig av gangen og trill til kuler på størrelse med en valnøtt.
Rull kulene godt i melis og sett på stekeplatene.
Trykk kulene godt ned og stek midt i ovnen i ca 20 minutter.
Avkjøl på rist.
Oppbevar snøkaker i en tett boks.
:)

2 kommentarer:

  1. Hei! Blir dette det samme som prjanniki? :-)

    SvarSlett
  2. Hei! Nei, ikke helt. De er mer som mandelkaker. Prjaniki er mer kompakte og inneholder ikke mandler. :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...