lørdag 30. juni 2012

Grillpotetsalat


Ingen grunn til å kjøpe grillpotetsalat når du kan lage den selv! Denne salaten er fargerik og rik på smak, og passer utmerket til grillet kjøtt og fisk.

fredag 29. juni 2012

Kanelkake


Denne kaken minner litt om krydderkake, men er litt mildere og mye bedre på smak, synes jeg. Kanelkake passer til alle årstider, og er utmerket å ta med på skoleavslutning eller servere i bursdagsselskap, som et alternativ til sjokoladekake.

torsdag 28. juni 2012

Gresk kyllinggryte


Denne gryten er en gresk variant av fransk Coq Au Vin, bare mye enklere. Kyllingkjøttet blir utrolig mørt etter å ha putret lenge i rødvin og potetene smaker en herlig blanding av rødvin og kyllingkraft. Kanelstengene i sausen gir et lite hint av kanel, som er prikken over i-en her. Denne retten er virkelig å anbefale!

onsdag 27. juni 2012

Ovnsstekt blomkål med tomater og ruccola


Jeg har aldri vært noe særlig glad i blomkål. Den smaker nesten ingenting, og fargen er lite delikat, synes jeg. Hvis jeg i tillegg får servert overkokt blomkål, som blir til mos i munnen, da er jeg ferdig. :) Vi har omtrent aldri blomkål på bordet. Gutta rynker på nesa når de hører blomkål - helt greit for meg! :)
Men så så jeg Buddy Valastro tilberede blomkål i stekeovn sammen med masse godsaker. Det så så lekkert og godt ut at jeg fikk lyst til å prøve. Gjett hva, jeg har allerede gjort det to ganger, og hele familien elsket denne retten! Jeg tuller ikke.
Denne blomkålen kan du servere som tilbehør til hva som helst, og du trenger virkelig ikke noe annet. Glem den tradisjonelle middagen med kokte poteter, gulrøtter, broccoli og blomkål. Dette her er så mye bedre! Du kan til og med servere blomkålen som en lett vegetar rett til middag.

tirsdag 26. juni 2012

Yoghurtmarinert ytrefilet av svin med couscous og sommersalsa


Idag blir det en sunn og veldig god sommerrett til middag. Retten er veldig lett, men mettende. Svinefiletene er møre og fine, og med så mye spennende tilbehør trenger du ikke å spise så mye kjøtt. Rune sa til og med at tilbehøret var så godt at det var unødvendig å ha kjøtt i tillegg. :)

mandag 25. juni 2012

Smørbrød med reker og posjert egg


Dette smørbrødet har jeg hatt lyst til å lage i flere uker nå. Husker ikke hvordan jeg kom på ideen. Jeg visste bare hvordan det skulle se ut. Jeg har aldri laget posjerte egg før, så jeg var veldig spent på om jeg fikk det til, og om posjerte egg og reker i det hele tatt passet sammen.
Jeg har hørt så mye om hvor vanskelig det er å posjere egg, og flere har sagt at jeg må regne med å ødelegge en pakke med egg før jeg får det til. Ok, ikke noe problem. Jeg dro på meny og kjøpte ekstra egg og satt i gang. Må si at jeg hadde mine tvil før jeg slapp det første egget i vannet. Jeg beroliget meg selv med å si at hvis ikke jeg får det til etter 6. egget, gidder jeg ikke mer. Da blir det rekesmørbrød til forrett. :)

søndag 24. juni 2012

Godt gulrotbrød


Veldig godt og mykt brød med masse gulrøtter. Dette brødet vil garantert falle i smak hos de fleste.

lørdag 23. juni 2012

Smuldrepai med rabarbra og appelsin


Jeg har blitt veldig glad i smuldrepai. Smuldrepai er både enkel og rask å lage, kan varieres i det uendelige, og faller i smak hos de fleste. Dagens smuldrepai består, selvfølgelig, av rabarbra :) og appelsin. Veldig god kombinasjon, som kan anbefales på det varmeste.

fredag 22. juni 2012

Smuldrepai med rabarbra og eple


Nå er det fredag igjen, og snart helg! Jeg fortsetter med rabarbraoppskrifter, og idag blir det Gordon Ramsay's smuldrepai med rabarbra og eple til dessert.

torsdag 21. juni 2012

Rabarbrakompott


Jeg fikk nesten tre kilo rabarbra av Bente på jobben i forrige uke! Hva skal jeg gjøre med så mye rabarbra? Jordbærsesongen har så vidt startet, og det er ikke mange fine bær å få kjøpt ennå. Med andre ord, det er for tidlig å lage syltetøy. Jeg må ha jordbær hvis jeg skal lage syltetøy av rabarbra. Da bestemte jeg meg for å bruke litt over en kilo til dessert de kommende dagene og fryse resten.

onsdag 20. juni 2012

Piroger med kjøttfyll


Disse pirogene kan jeg trygt plassere under kategorien "Barnas favoritter". Barna kalte pirogene for minicalzone, og jeg må gi dem rett i det. Det fine med disse er at de kan spises med hendene, og er like gode varme som kalde - perfekte å servere i barnebursdag! Det var også veldig stas for gutta å ha med to piroger hver i matboksen på skolen.

tirsdag 19. juni 2012

Tagliatelle med tunfisk, tomat og oliven


Idag står det pasta på menyen, og da blir det tagliatelle med tunfisk, tomat og oliven. Superenkelt og supergodt! Denne retten er perfekt å lage hvis du har noen i familien som ikke er så veldig begeistret for fisk. Tunfisk og tomater passer veldig godt sammen, og tomater gjør at fiskesmaken ikke blir så fremtredende.

mandag 18. juni 2012

Potetmos med basilikum og olivenolje


Denne oppskriften har jeg tatt med meg fra fjorårets tur til Paris. På en av de flotte franske restaurantene bestilte vi fisk til middag, som ble servert med potetmos med basilikum og olivenolje. Så godt og så enkelt! Potetmosen var frisk og lett på smak, og kan anbefales på det varmeste.

søndag 17. juni 2012

4-korns hvetebrød


Denne oppskriften fant jeg på Trines matblogg. Brødet inneholder masse hele korn og frø, og er mykt og luftig. Jeg har valgt å forandre oppskriften ved å øke saltmengden ettersom brødene smakte nesten ingenting med saltmengden i originaloppskriften. Husk at kornene skal bløtlegges natten over.

lørdag 16. juni 2012

Fiskepai


Her har du en oppskrift på en veldig enkel, men god fiskepai - en god måte å kamuflere fisken på, og få både små og store til å spise mer fisk. :) Paien består av torsk i nydelig ostesaus og potet- og kålrotlokk. Kålroten gir potetmosen en fin farge og god og litt søt smak. Denne retten kan du servere året rundt.

fredag 15. juni 2012

Mandelbunn med jordbærmascarponekrem


Dette er en av de beste kakene jeg har bakt hittil. Kaken er fantastisk god på smak, og er en perfekt sommerkake. Denne kan du servere i bursdagsselskap, barnedåp, konfirmasjon, bryllup eller hvis du får lyst på noe skikkelig godt! :) Kaken er lett og luftig, og farlig god - du kan spise flere kakestykker uten å bli stappmett. Gutta sa til og med at de kunne spist hele kaken alene på et blunk. :))))

torsdag 14. juni 2012

Sausage rolls


Sausage rolls er en rett vi forbinder med Storbritannia, men jeg har lest at historikere er noe uenige om hvor retten egentlig stammer fra. Det sies at britene ikke har funnet opp, men adoptert oppskriften fra andre land. Sausage rolls er godt, og da spiller det forsåvidt ingen rolle hvor de kommer fra. :) Jeg fant ingen godt norsk navn til sausage rolls, så jeg bruker det engelske.

onsdag 13. juni 2012

Penne med grillede auberginer


Nydelig pastarett med grillede auberginer og tomatsaus. Mine barn sier at de ikke er så glade i aubergine, men denne retten falt virkelig i smak og de forsynte seg til og med to ganger.

tirsdag 12. juni 2012

Mammas piroger med kål


Mammas piroger med kål er en smak av barndommen for meg. Mamma bakte mye da vi var små, og disse pirogene er en av mine favoritter. Vi var i Moskva i påsken, og med meg hadde jeg en liste over matretter mamma MÅTTE lage mens vi var der. Snille mamma gjorde som jeg ba om. :)

mandag 11. juni 2012

Hjemmelaget müsli


Her har du en god og sunn oppskrift på hjemmelaget müsli. Jeg vet ikke om det blir så mye billigere å lage müsli selv, men at den smaker mye bedre er det helt sikkert. :)

søndag 10. juni 2012

Mors hjemmebakte brød


Dette er et godt og enkelt hverdagsbrød med havregryn og mye grovt mel.

lørdag 9. juni 2012

Kyllingsmørbrød


Forrige helg var jeg i København, og til tross for kaldt og dårlig vær ble det en fin og vellykket tur. Grunnet været ble det for det meste shopping og kafébesøk, noe som i og for seg var veldig ok. :)))

fredag 8. juni 2012

Limemarinerte jordbær med lime- og mascarponekrem


Jordbær og lime er en fantastisk kombinasjon, og sammen med mascarponekrem og noe crunchy blir dette en perfekt sommerdessert, som garantert vil falle i smak hos de fleste.
Er du ikke så glad i lime, kan du bruke sitron. Appelsin smaker også veldig godt sammen med jordbær, men husk da å halvere sukkermengden. Erstatt gjerne jordbær med bringebær, eller bland sammen forskjellige bær hvis du vil variere litt.
Denne desserten kan fint lages flere timer i forveien.

torsdag 7. juni 2012

Former med parmaskinke, gruyere og egg


Denne oppskriften har jeg hatt i flere år, og er en av mine favoritter. Denne retten har vært en stor suksess på frokostbordet, men også som en forrett. Den er både pen å se på og smaker helt fantastisk!

onsdag 6. juni 2012

Marokkansk alt-i-ett kyllinggryte


Dette er en spennende og smakfull kyllinggryte, som er sunn og fattig både på kalorier og fett. Rask å lage er den også, ca 30 minutter. :)

tirsdag 5. juni 2012

Søtpotet- og broccolisuppe


Enkel, men nydelig hverdagssuppe helt uten salt. Jeg var veldig spent på smaken og den overgikk alle forventninger. Gutta elsket den! Christian spurte til og med om han kunne spise rester til lunsj imorgen. :) Total tilberedningstid er ca 30-35 minutter.

mandag 4. juni 2012

Energibar - perfekt før og etter trening


Det er superenkelt å lage energibar selv! Disse er fantastisk gode, og passer utmerket før og etter trening eller som et lite mellommåltid. Du blir mett samt at du får i deg masse sunn energi. Lag disse og ha med deg på jobben. Får du lyst på noe søtt eller blir sulten i løpet av dagen er det mye bedre at du tar deg en sånn fremfor en sjokolade eller andre søtsaker. Anbefales på det sterkeste!

søndag 3. juni 2012

Sunt brød


Dette er virkelig et godt og sunt brød. Oppskriften fant jeg på Trines matblogg, men den kommer opprinnelig fra bladet Allers. Jeg har forandret oppskriften litt ved å redusere salt- og sukkermengden samt å erstatte grovbakstmel med sammalt rug og hvete. Jeg kjøper aldri ferdige melblandinger. I tillegg hadde jeg i mindre hvetemel enn det som stod i oppskriften. Brødet anbefales på det sterkeste!

lørdag 2. juni 2012

Penne all'arrabbiata


Penne all'arrabbiata oversatt fra italiensk betyr "penne i sint saus". Du kan selvfølgelig bruke hvilken som helst annen pasta til denne retten, men tradisjonen tro skal det være penne eller pastarør på norsk. :) Det finnes mange varianter av arrabbiata, men felles for alle er at du skal ha chili i sausen og den bør være sterk.

fredag 1. juni 2012

Pavlova


Idag er det 1. juni og offisielt sommer. :) Dette må feires med en sommerkake. Hva kan bli mer sommerlig enn vakre pavlova med sommerbær?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...