mandag 31. desember 2012

Godt nytt År!!!

 
Ekte kjærlighet...
Contessa og Kensi ble adoptert fra Dyrebeskyttelsen i mars 2012 - ett av høydepunktene fra året som har gått.
 
Ønsker alle sammen et riktig Godt Nytt År!
 
Håper det nye året vil bringe dere alle masse glede, lykke og kjærlighet!
 
 
Jeg har hatt et fantastisk år 2012 og gleder meg til året som kommer. :)
 
Samtidig vil jeg takke for alle koselige tilbakemeldinger og gode tips jeg har fått. Dette setter jeg veldig stor pris på!
 
Stooor klem :)
 

søndag 30. desember 2012

Psomi


Da var det på tide å bake brød igjen. :) Årets siste brødoppskrift er dette herlige greske brødet, som heter Psomi. Oppskriften kommer fra En blogg om gresk mat, som har masse deilige greske oppskrifter, og er virkelig verdt et besøk.

fredag 28. desember 2012

Sacher torte


Fredag betyr kake, og årets siste kake må selvfølgelig være en sjokoladekake. :) Sacher torte er en av mine favorittkaker. Den ekte oppskriften på Sacher torte er dessverre fortsatt hemmelig, men jeg fant en god oppskrift i Food & Wine som jeg ble veldig fornøyd med. Lag gjerne kaken dagen før du skal servere den. Den blir best om den får stå en dag eller to i kjøleskapet.

torsdag 27. desember 2012

Kalkunfilet med appelsinsaus


Skal du også ha kalkun på nyttårsaften? Da har jeg en god oppskrift til deg. Kalkunfileten smøres med deilig sitronsmør før steking, og serveres med potetmos og herlig appelsinsaus. Enkelt, men veldig godt. Oppskriften fikk jeg av Christine på jobben, og kan virkelig anbefales!

mandag 24. desember 2012

God Jul!!!


Ønsker alle mine lesere en riktig God og avslappende Jul!!!
 
 
Juleklem fra meg :)

søndag 23. desember 2012

Hvetekake

 
Alexander og jeg er ikke så begeistret for rosiner i gjærbakst. Små boller med rosiner kan være greit, men kringler og kaker går dårlig. Derfor ble det også hvetekake til jul i år. :) Hvetekake er jo en julekake uten rosiner og sukater, men den behøver ikke å være kjedelig. Tilsett revet appelsinskall i deigen, så får du verdens nydeligste hvetekake!


lørdag 22. desember 2012

Enkel pirog til middag


Nå er det ikke lenge til jul, og det er veldig mye som skal gjøres i forkant. Det er ikke alltid man har mulighet til å stå på kjøkkenet i lange tider midt oppi all julestria, og da er det veldig kjekt med en lettvint middag. Her har du en enkel, men god oppskrift på pirog med kjøttfyll. Du kommer til å bruke maks 20 minutter til forberedelser, og resten gjør seg selv.

fredag 21. desember 2012

Kaffekake med mandler og kirsebær


Dette er en veldig god og enkel kake som du kan lage en kveld du får lyst på noe godt til kaffen eller om du plutselig får besøk. Jeg er veldig glad i kaker som jeg kan røre sammen i en fei og slenge i ovnen. :)

torsdag 20. desember 2012

Marsipankonfekt


Marsipankonfekt er et must til jul hos oss. Jeg lager forskjellige typer marsipankonfekt fra år til år, men i år bestemte jeg meg for å lage kun en type. Jeg hadde fine coctailbær (kirsebær) i skapet, og da ble det marsipankonfekt med kirsebærfyll. Litt annerledes og så fantastisk godt!

onsdag 19. desember 2012

Skorper


Denne oppskriften fikk jeg av min svigermor. Skorper eller tebrød er superenkle å lage og smaker kjempegodt. Passer fint til te- og kaffekos i julen. :)

tirsdag 18. desember 2012

Sjokoladekjeks med vaniljefyll


Disse herlighetene er farlig gode! Jeg fylte sjokoladekjeks jeg bakte forleden med deilig vaniljefyll og det ble en stor suksess. Jeg brukte kremost i fyllet fordi jeg ikke er så glad i smørkrem, men du kan gjerne fylle kjeksene med smørkrem eller annet fyll om du heller vil ha det. Godt blir det uansett!

mandag 17. desember 2012

Biscotti med tranebær og appelsin


Disse biscottiene er nok de beste jeg har bakt hittil. Passe sprø og fantastisk gode på smak! Passer perfekt som julekaker. :)

søndag 16. desember 2012

Vørterkake

 
Denne vørterkaken er supergod - så god at jeg har sluttet å lete etter flere oppskrifter. Kaken inneholder flere spennende ingredienser og smaker, og er passe søt og ikke så syrlig. Den er helt klart min favoritt! Nå har jeg en vørterkake i fryseren, som vi skal kose oss med i jula. Deilig! :)
Oppskriften kommer fra Smakebiten og er vinneren av Matbloggsentralens brødkonkurranse.

lørdag 15. desember 2012

Sjokoladekjeks med marsipanfyll


Disse kjeksene passer veldig godt til jul. De er spennende fordi du ikke ser hva som er inni, og er kjempegode på smak. Sjokolade og marsipan slår aldri feil. :)

fredag 14. desember 2012

Festkaker


Tidlig i våres ble jeg kontaktet av en journalist i Foreldre & Barn som inviterte meg til å komme med min beste oppskrift på julebakst. De hadde nemlig tenkt å publisere bloggernes sju favorittslag i sitt spesialblad Barnas Jul som kom i butikkene i oktober. De ville veldig gjerne ha oppskriften på russiske kaker. Jeg hadde litt problemer med å velge ut en oppskrift, så jeg sendte inn oppskriften på Rømmekaker, Havrekaker med kirsebær og festkaker. Det var festkaker som falt i smak og her kommer oppskriften.

torsdag 13. desember 2012

Snøkaker

 
Disse kakene har fått navnet snøkaker på grunn av sitt utseende. Kakene er veldig fine å servere til te, kaffe eller et glass melk. Jeg kaller snøkakene for falske mandelkaker siden de ser ut og smaker nesten som italienske mandelkaker bortsett fra at disse ikke inneholder mandler.

onsdag 12. desember 2012

Rømmesild, sennepssild og karrisild


Sild er en stor favoritt hos oss, ikke bare til jul, men året rundt. Gutta elsker tomatsild, mens jeg er en stor tilhenger av rømmesild i tillegg. Tanken denne gangen var å lage rømmesild til jul, men jeg endte opp med sennepssild og karrisild i tillegg. Alt du trenger er en grunnoppskrift på rømmesild og så kan du smakssette den med det du måtte ønske.

tirsdag 11. desember 2012

Ostekake med sjokoladebunn og hjemmelaget gelé


Idag har min kjære mann og jeg bryllupsdag! Vi har bestemt at idag blir det ingen matlaging men at vi skal gå ut og spise. Moss har fått en ny kinesisk/japansk restaurant, som heter "Ming". Jeg er ingen ekspert på kinesisk eller japansk, så det spiser jeg helst ute. :) Restauranten har allerede fått mye bra kritikk, og vi måtte bare bestille et bord. Vi gleder oss til ikveld, alle fire! :)
Vi pleier alltid å spise kake på sengen på bursdager, mors- og farsdagen, og bryllupsdagen er ingen unntak. Det var ikke lett å velge kake i år siden jeg hadde lyst på både sjokoladekake og ostekake. Kaken måtte også inneholde lime. Da endte jeg opp med ostekake med limesmak og sjokoladebunn. Denne gangen laget jeg både kjeks og gelé fra bunnen av. Resultatet ble en himmelsk ostekake! Den beste kaken jeg har laget hittil! Du må bare prøve!!!

mandag 10. desember 2012

søndag 9. desember 2012

Julekake

 
Julekake er et must til jul! Jeg tok utgangspunktet i oppskriften fra Åpent Bakeri og piffet den opp litt med ekstra rosiner, sukater og apsikater. Julekake må inneholde tørkede frukt! :) Jeg fikk tre verdens beste julekaker. Denne oppskriften kan jeg virkelig anbefale!

lørdag 8. desember 2012

Minipalmier

 
Disse småkakene ble til etter juleopprydding i fryseren. Kakene er ikke spesielt julete, men gode er de. Perfekte til te- eller kaffekos på en kald og mørk hverdag. :)
Palmier er en fransk spesialitet og er noe så enkelt som butterdeig og sukker. Palmier er også veldig populære i Italia, men der tror jeg de heter noe annet. Ekte palmier er mye større enn de jeg har laget, men da må du ha en større butterdeig. Jeg hadde kun noen få ferdigkjøpte butterdeigplater i fryseren og da ble det minipalmier. Små og søte - perfekte munnfuller. :)

fredag 7. desember 2012

Barnas beste bærmuffins

 
Disse herlighetene har gutta laget helt på egen hånd. Muffinsene er myke, saftige og smaker kjempegodt! 
Bærmuffins er ikke akkurat julekaker, men i disse tider med diverse juleavslutninger er det kjekt å ha en fin og lettvint oppskrift på noe godt man kan ta med seg istedenfor den tradisjonelle langpannekaken. :)

torsdag 6. desember 2012

Sjokoladekuler

 
Disse sjokoladekulene har jeg laget til jul de siste 6 årene. Det blir ingen jul uten disse! Originaloppskriften kommer fra Lene, og hun skriver at det ikke blir jul uten disse hos henne heller. Jeg har forandret Lenes oppskrift ved å bytte ut vikingmelk med søt kondensert melk og redusere melismengde.
Jeg lager gjerne sjokoladekulene i begynnelsen av desember. Sjokoladekuler i huset betyr at det snart er jul og hele familien kommer i julestemning.
Det er fantastisk deilig å sette tennene i søte, fete og myke sjokoladekuler. Du må bare glemme alt som heter slanking. Nå er det snart jul og vi skal kose oss uten å tenke på hva og hvor mye vi spiser. Det har jeg bestemt meg for!!! Jeg er lei av å telle kalorier og få dårlig samvittighet hver gang jeg tar et ekstra kakestykke eller sjokoladekule. Nå er det nok, så får jeg heller kjøpe meg nye bukser på nyåret. :)))))) Nå skal jeg spise masse sjokoladekuler - livet er herlig!!! :)

onsdag 5. desember 2012

Punsjeboller


Jeg elsker punsjeboller! Myke, saftige med deilig sjokoladesmak inni og et godt sjokoladelag utenpå. Paradis for en sjokoladeelsker! :)))

tirsdag 4. desember 2012

Risboller


Risboller er en av julefavoritter hos oss. Disse kan du lage flere uker i forveien og fryse. I år laget jeg risboller med mørk sjokolade med 70% kakao og er veldig fornøyd med resultatet. Bollene smakte mer sjokolade og mindre fett. Prøv du også!

mandag 3. desember 2012

Rømmekaker

 
Disse kakene er blant mine favorittkaker. De er enkle, men veldig gode. Rømmekaker passer perfekt til te- eller kaffekos. De er myke inni og sprø på utsiden. Deigen er veldig fin og snill å jobbe med for små barnehender. :)

søndag 2. desember 2012

Kuvertbrød


Disse brødene er veldig pene å se på og fine å servere som tilbehør. De er veldig myke og kjempegode. Anbefales!

lørdag 1. desember 2012

Havrekaker med kirsebær


Idag er det 1. desember og julen nærmer seg med stormskritt. Jeg er allerede godt i gang med juleforberedelser. Julepynten er tatt frem, og julebaksten er planlagt. I år skal jeg lage små porsjoner av julekaker og godteri slik at vi kan kose oss med litt søtsaker i hele desember istedenfor å overspise i jula. :) Fra og med idag og fram til jul blir det derfor stort sett julekaker og godteri her på bloggen. Gled deg!!! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...