onsdag 2. januar 2013

Brokkolisuppe

 
Årets første oppskrift blir en deilig brokkolisuppe, som kan serveres både som en forrett og hovedrett. Suppen er veldig enkel og tar ca 25-30 minutter å lage.
Oppskriften er til ca 6 middagsporsjoner:
 
smør/olje til steking
2-3 hvitløksfedd, hakket
2-3 sjalottløk, hakket
5-6 små poteter, i store terninger
2 l varm grønnsaksbuljong
3 middelsstore brokkoli, i buketter
2-3 dl kremfløte (bruk gjerne matfløte hvis du heller foretrekker det)
salt og pepper
 
revet parmesan til servering
sprøstekt bacon eller spekeskinke til servering
friske urter til pynt
 
Varm opp litt smør eller olje i en stor kjele.
Surr hvitløk, løk og poteter på lav varme til løken er blank og myk.
Tilsett buljong og kok opp.
La suppen småkoke til potetene er møre.
Ha i brokkolibuketter ca 3 minutter før potetene er ferdigkokt.
Ta kjelen av varmen.
Mos suppen med en stavmikser e.l. til den er jevn og fin.
Sett kjelen tilbake på platen og spe med fløte til suppen får en ønsket konsistens.
La suppen få en oppkok.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm med et parmesandryss og evt. sprøstekt bacon eller spekeskinke. Mine gutter elsket suppen sammen med bacon mens jeg syntes at den smakte best med kun parmesan. :)
Pynt gjerne med litt friske urter før servering. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...