lørdag 12. januar 2013

Enkel fruktkake


Det har vært stille her på bloggen noen dager. Etter en lang runde med influensa er det plutselig mye som skal skje omtrent hver eneste dag igjen. Men nå har jeg endelig fått tid til å sette meg ned å skrive et lite innlegg.
Idag vil jeg friste med en enkel fruktkake som kan røres sammen i løpet av noen få minutter. Jeg brukte plommer, men du kan bruke de fruktene du har. Bær går også veldig fint, både friske og frosne. Har du ikke frukt eller bær kan du lage kake uten. God blir den uansett! Kaken er veldig myk og saftig og holder seg lenge.
Du trenger:

2 egg
2,5 dl sukker
1,25 dl rapsolje
2,5 dl melk
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
5 dl hvetemel

5-6 plommer
noen ss demerarasukker

usaltet smør til å smøre formen med
2 ss hvetemel til å strø over formen

Sett stekeovnen på 180 grader.
Smør en springform, ca 24 cm i diameter, med usaltet smør og strø med mel.

Pisk egg og sukker hvitt.
Tilsett rapsolje, melk, vaniljesukker, natron og hvetemel og bland godt med mikser. Ikke pisk for mye.
Hell røren i formen.
Skjær plommene i skiver, og del skivene i to på tvers. Legg plommebitene på toppen av røren.
Strø demerarasukker over.
Stek kaken nederst i ovnen i ca 40-45 minutter. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Avkjøl kaken i formen.
Løft kaken ut av formen for eksempel med en pizzaspade eller snu kaken opp ned på en fjøl og snu den opp ned igjen på et passende fat.
Server kaken som den er eller sammen med pisket krem eller vaniljeis.
God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...