søndag 6. januar 2013

Guttas beste scones


Gutta skrøt veldig av verdens beste scones de hadde bakt på skolen for litt siden. "Da vet dere hva dere skal gjøre",- sa jeg. :)  Og igår ble det scones til lunsj bakt av begge gutta. Christian målte opp ingrediensene og rørte dem sammen, Alexander eltet og formet deigen og prikket med gaffel og Christian laget snitt. Skikkelig godt samarbeid! Scones'ene ble kjempegode - de beste jeg har smakt hittil. :)
Gutta laget grove scones, men du kan fint erstatte det sammalte melet med siktet hvetemel, hvis du ønsker fine scones. Til 16 scones trenger du:

3 dl sammalt hvete fin
6 dl hvetemel
2-4 ss sukker*
2 ss bakepulver
4 dl vann
4 ss smeltet smør

Sett stekeovnen på 250 grader.
Legg bakepapir på et stekebrett.
Bland sammen det tørre.
Tilsett vann og rør godt.
Ha i smeltet smør til slutt. Rør til alt er blandet.
Hell deigen på et melet bkaeunderlag og elt raskt sammen.
Del deigen i 4 biter.
Trill hver bit til en bolle og sett på stekebrettet.*
Klem bollene litt flate og skjær dype kryss for at det skal bli lettere å bryte dem fra hverandre når de er stekt.
Prikk bollene med en gaffel.
Stek midt i ovnen i ca 10 minutter eller til de er pent gyllenbrune.
Avkjøl litt på rist før servering.
Serveres lunkne sammen med godt pålegg.
Disse scones'ene er gode selv dagen etter. Vi spiste de som ble igjen etter lunsj igår til frokost idag. :)

*Tips:
- Scones blir søte hvis du tilsetter 4 ss sukker, og da er de best sammen med søtt pålegg. Halver sukkermengden hvis du ikke ønsker søte scones.
- Del deigen i 16 biter og trill til boller eller kjevle ut deigen til en tykk leiv og stikk ut rundinger, hvis du ønsker å lage mer tradisjonelle scones.

God søndag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...