søndag 13. januar 2013

Helkornbrød


Ukens brød blir dette gode og saftige helkornbrødet. Oppskriften er stor og er til 4 brød og kan fint halveres hvis du ikke ønsker å bake så mange brød. Du må også huske på å legge kornene i bløt natten over.
Til 4 (1,5 l) brød trenger du:

300 g hvete helkorn
4 dl vann

50 g gjær
1 l lunken skummet melk
2-3 ts salt
600 g sammalt hvete grov eller fin
900 g hvetemel

Legg kornene i bløt natten over.

Smuldre gjæren i en stor bakebolle og tilsett melk, de bløtlagte kornene, salt og mel.
Elt til du har en fin deig, ca 10 minutter i kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 1 time.
Hell deigen over på et godt melet bakeunderlag. Du kommer kanskje til å trenge litt mer mel til utbaking.
Del deigen i fire og form til brød som du legger i smurte former.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la brødene etterheve i ca 30-40 minutter.
Stek brødene på nederste rille ved 200 grader eller på varmluft 180 grader i ca 45 minutter.
Avkjøl brødene på rist.
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...