torsdag 31. januar 2013

Hjemmelagede karbonader


Ingen grunn til å kjøpe ferdige karbonader når du lett kan lage dem selv, og da vet du også hva som er inni dem. Kjøp gjerne karbonadedeig av god kvalitet, helst uten salt og vann, hvis du har mulighet. Da betaler du også for rent kjøtt. :)
Til 12 karbonader trenger du:

1 kg karbonadedeig
salt og svart pepper
cayennepepper
vann
1 stort egg
nøytral olje til steking

Krydre karbonadedeigen godt med salt og kna godt til kjøttet blir blankt og saftig.
Krydre med svart pepper og cayennepepper etter smak.
Arbeid inn kaldt vann, litt etter litt, til du har en myk og fin farse, men ikke for bløt.
Kna inn egget til slutt.
Varm opp litt olje i en stekepanne eller grillpanne.
Del deigen i 12 biter, trill bitene til boller og klem dem ganske flate.
Stek karbonader på middels/høy varme til de er godt brune på begge sider og er gjennomstekte.

Jeg serverte karbonader sammen med løkmarmelade og hjemmelaget potetsalat. Barna "måtte" selvfølgelig ha ketchup i tillegg. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...