tirsdag 22. januar 2013

Kinesisk chilibiff med eggnudler

 
Nudler er en stor favoritt hos mine barn. Jeg har ikke så mye erfaring med nudler og må da søke litt rundt etter oppskrifter. Denne kinesiske retten fant jeg i BBCGoodFood og kan virkelig anbefale videre. Retten har masse gode smaker og er ikke så sterk og passer godt for både store og små. Tilberedningstid er ca 25 minutter.
Til 4 trenger du:
 
400 g biffstrimler
3 ss maisenna
2 ts Chinese Five krydder
1 dl rapsolje
1 stor rød paprika, i tynne strimler
1 rød chili, i tynne skiver
4 vårløk, det grønne og det hvite skjæres i skiver og legges adskilt fra hverandre
2 hvitløksfedd
en bit ingefærrot på størrelse med en tommel, i tynne staver
4 ss riseddik eller hvitvinseddik
1 ss soyasaus, gjerne med redusert saltinnhold
2 ss søt chilisaus
2 ss ketchup
2 ss vann
 
eggnudler
 
Kok nudler etter anvisning på pakken.
 
Bland biffstrimler med maisenna og Chinese Five i en bolle.
 
Varm opp olje i en stor stekepanne. Bruk høy varme.
Fres kjøttet til det er godt brunt. Ta opp kjøttet og legg på et stykke kjøkkenpapir.
Er det mye olje i panna, kan du helle ut noe.
 
Stek paprika, halvparten av chili, det hvite på vårløken, hvitløk og ingefær i 3 minutter under omrøring. Pass på at hvitløk og ingefær ikke blir brent.

Bland eddik, soyasaus, chilisaus, ketchup og vann i en liten bolle. Hell blandingen over grønnsakene. La det hele koke et par minutter.
Ha i de stekte biffstrimlene. Rør godt til alt er blandet.

Fordel nudlene på 4 tallerkener og legg chilibiffen på toppen. Pynt med de grønne vårløkskivene og resten av chilien (hvis du ønsker sterkere smak). :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...