onsdag 30. januar 2013

Løkmarmelade


Løkmarmelade er et veldig fint og smakfullt tilbehør til både kjøtt og fisk. Prøv løkmarmeladen sammen med karbonader eller kjøttkaker eller torsk. Eller hva med å servere løkmarmelade til julemat? Min mann syntes at marmeladen var så god at man kunne ha den istedenfor tyttebærsyltetøy. :)
Oppskriften kommer fra matoppskrift.no og er til ett glass som rommer 0,5 l. Du trenger:

3 røde eller gule løk, i tynne skiver
olivenolje til steking
1/2 ts cayennepepper
1/2-1 ts spisskummin
1 ts revet ingefærrot
2 ss hvitvin
1/2 dl balsamico
2-3 ss sukker, gjerne brunt

Varm opp olje i en stekepanne og ha i løk og krydder.
Stek på svak/middels varme til løken er myk.
Tilsett vin og eddik og la det koke inn over svak varme.
Tilsett sukkeret og la det hele surre til sukkeret er oppløst og blandingen er karamellisert.
Ha løkmarmeladen over i et rent glass med lokk og avkjøl.
Oppbevar marmeladen i kjøleskapet. Den holder seg i mange dager.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...