tirsdag 29. januar 2013

Lun mathavresalat med reker

 
Mathavre og matbygg har blitt to nye tilbehørfavoritter hos oss. Både mathavre og matbygg kan brukes på samme måte som for eksempel ris og pasta. Du trenger ikke så store mengder mathavre og matbygg for å bli mett, og det er perfekt hvis du skal på trening etter middag.
Idag kan jeg friste med denne gode og sunne mathavresalaten med reker, som tar maks 20 minutter å lage hvis du har ferdigpillede reker og ferdiglaget fiskekraft. Oppskriften på fiskekraft finner du HER. Lag en stor porsjon fiskekraft, hell i frysebokser og sett i fryseren, og så må du huske på å ta ut boksen kvelden før for at fiskekraften skal rekke å tine. :)
Til 4 trenger du:

300-400 g pillede reker eller 1 kg med skall på

2 sjalottløk, finhakket
smør til steking
4-5 dl fiskekraft
2 ss tomatpure
3 dl mathavre

6-8 store sjampignonger
150 g sukkererter
1 rød paprika, i strimler
smør til steking
salt og pepper

1-2 avocadoer
sitronsaft

Fres løken i litt smør. Tilsett fiskekraft og tomatpure og kok opp.
Ha i mathavre og la den koke i 12 minutter.
Hell evt. av væsken som er igjen i kjelen.

Fres soppen, sukkerertene og paprikaen raskt i smør. Når sukkerertene har blitt blanke og mørker i fargen, er dem ferdige.
Smak til med salt og pepper.
Bland sammen med mathavren.

Skjær avocado i skiver og drypp over litt sitronsaft.

Fordel mathavren og grønnsakene på 4 tallerkener.
Anrett avocado og reker på toppen.
Server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...