onsdag 23. januar 2013

Salat med tandoori lam


Denne salaten er så god at den vil falle i smak hos både store og små, selv de som ikke er så veldig begeistret for lammekjøtt. Jeg er nemlig en av dem. :) Oppskriften har jeg lånt av min store helt, Gordon Ramsay, og vil anbefale på det varmeste. :) Salaten er veldig lett, men mettende og vil passe fint både som en kraftigere lunsj og middag. Husk å marinere kjøttet natten over.
Til 4 trenger du:

900 g lammefilet, gjerne Gourmet Lam fra Gilde

Marinade:

1 ts gurkemeie
2 ts garam masala
1 ts kumin
1 ts tørket koriander
6 ss matyoghurt
1 hvitløksfedd, presset
2 cm lang bit ingefærrot, revet
2 ss hakket koriander
2 ss hakket mynte
saften av 1/2 sitron

1/2 agurk
1 mango
en liten bunt koriander, hakket
em liten bunt mynte, hakket
1 ss balsamico
1 ss sesamolje
olivenolje
4 store håndfuller grønn salat, gjerne en blanding av forskjellige typer

Naanbrød til servering

Bland sammen ingrediensene til marinaden i en stor bolle.
Skjær lammefileten i 6 like store biter. Vend lammebitene i marinaden, dekk til med plast eller lokk og la dem marinere i kjøleskapet natten over.

Sett stekeovnen på grillfunksjon (medium) hvis du har, ca 220-240 grader. Du kan også steke kjøttet på over- og undervarme.
Sett en langpanne eller en ildfast form i ovnen og la den bli varm. Ta formen ut av ovnen og drypp over litt olivenolje.
Rist overflødig marinade av lammebitene og legg dem i formen. Krydre med salt.
Stek lammebitene i ca 7 minutter på hver side.
Ta lammebitene ut av ovnen og la dem hvile på et fat. Ta vare på stekefettet.

Skjær agurken i ca 3 mm tykke skiver. Skjær skivene i staver og deretter i terninger.
Gjør det samme med mangoen.
Ha agurk- og mangoterningene i en bolle. Tilsett koriander, mynte og stekefettet.
Bland sammen balsamico og sesamolje og hell over.

Fordel agurk- og mangoblandingen på 4 tallerkener.
Skjær hver lammebit i 5 skiver og legg skivene over agurk- og mangoblandingen.
Drypp litt olivenolje over salatbladene og legg en håndfull i midten av hver tallerken.
Server sammen med naanbrød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...