torsdag 24. januar 2013

Spinatsuppe med laks


Nå som jeg pendler endel til og fra Oslo blir det ikke så mye tid til matlaging. Middagene skal helst være raske og lette for at gutta skal rekke å spise før trening. I tillegg skal ikke maten være for tung og mektig. Suppe blir ofte løsningen hos oss. Det går faktisk an å lage en god suppe på 15-20 minutter! Og det blir ekstra godt å spise en varm suppe når det er så kaldt ute som det er nå.
Dagens rett blir en meget enkel og god spinatsuppe med laks på spyd. Denne suppen kan du fint servere både på en hverdag og til gjester.
Til 4 trenger du:

ca 300 g laks
olje
salt og pepper
4 trespyd

2 sjalottløk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
smør til steking
1/2 dl hvitvin
1 l kylling- eller grønnsaksbuljong
3 dl kremfløte eller creme fraiche
400-500 g spinat
salt og pepper

Legg trespydene i vann ca 30 minutter før du skla begynne å lage suppen.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær laksen i like store biter og tre på spyd.
Pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper.
Legg spydene i en ildfast form og stek midt i ovnen i ca 6-8 minutter.

Stek løk og hvitløk i litt smør til løken er myk og blank.
Tilsett vin og la det koke til vinen har nesten fordampet.
Tilsett buljong og kok opp. La suppen koke et par minutter.
Ha i fløte/creme fraiche.
Tilsett spinaten og mos suppen med en stavmikser eller i en blender.
Varm opp suppen forsiktig og smak til med salt og pepper.

Hell suppen i 4 suppetallerkener og legg en laksespyd på hver tallerken.
Server sammen med godt brød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...