mandag 28. januar 2013

Thailandsk fiskegryte

 
Jeg har blitt veldig nysgjerrig på asiatisk og er stadig på jakt etter nye oppskrifter for å bli bedre kjent og få litt mer erfaring med de eksotiske ingrediensene og smakene.
Dagens rett er i grunn ikke så eksotisk, og er heller en snill nordisk variant av thailandsk mat. Du kan gjerne piffe opp gryten med ekstra krydder eller grønnsaker, hvis du er godt kjent med thaimat. Retten er enkel og ikke sterk, så den vil passe fint for både store og små mager. :)
Oppskriften er lånt av Ingrid Espelid Hovig. Til 4 trenger du:
 
600 g torskefilet eller annen hvit fisk
3-4 gulrøtter, revet på et juliennejern
1 bunt vårløk, i skiver
1/2 - 1 rød chili, i tynne skiver
salt
4 dl kokosmelk
1-2 ss revet ingefær
1 ss Fish Sauce
saften av 1 lime
 
4 dl ris
 
Kos ris etter anvisning på pakken.
 
Skjær fisken i store biter.
Finn frem en stor stekepanne med høye kanter.
Legg gulrøtter, vårløk og chili i bunnen av stekepannen.
Legg fisken over grønnsakene og krydre med salt.
Bland kokosmelken med ingefær, Fish Sauce og limesaft. Hell blandingen over fisken.
Kok opp og la gryten småkoke under lokk i ca 10 minutter.
 
Server fiskegryten sammen med ris og evt. grønn salat. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...