søndag 17. februar 2013

Baguetter til lunsj

 
Baguetter er alltid kjekke å ha med til lunsj. Det er lettvint både for den som skal smøre og den som skal spise. Barna mine må ha grønt i baguetten, men veldig sjelden på brødskiven, og det er jo en fin måte å få dem til å spise litt ekstra grønnsaker på. Baguetter kan fylles med det meste. Ost og skinke er jo en klassiker, spekeskinke og brie er kjempegodt, kylling og potetsalat, reker og majones, karbonader med løk, eggerøre og røkt laks eller sprøstekt bacon. Ta det du liker!

Til 8 baguetter trenger du:
 
25 gr gjær
5 dl lunkent vann
1 ss olje
2 ts salt
2 dl sammalt hvete fin (erstatt med hvetemel hvis du ønsker fine baguetter)
660 gr hvetemel ( ca 11 dl)
 
Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vann. Ha i resten av ingrediensene. Elt til du har en jevn og smidig deig.
La deigen heve under plast i 1 time.
Del deigen 8 emner og trill til baguetter.
Legg baguettene på en bakepapirkledt stekeplate og etterhev i 30 minutter.
Pensle baguettene med vann, og stek midt i ovnen ved 275 grader i ca 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Baguettene er fine å fryse.
God søndag! :)


2 kommentarer:

  1. Hei!

    Takk for flott oppskrift på baguetter. Har bakt dem idag og de ble nydelige :-) Og så enkel oppskrift også. Du er bare helt unik på å lage god mat :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tone og tusen takk for sååå hyggelige ord!

      Klem
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...