mandag 11. februar 2013

Jordbærmousse i sjokoladekopper


Det er snart Valentine's Day og her har du et godt forslag til en deilig dessert du kan overraske din kjære med. Jeg så bildet av denne desserten i bladet "Glad i mat" for lenge siden og forsøkte da å etterligne det med min egen oppskrift. Moussen ble fantastisk god og sjokoladekoppene ble en kjempesuksess hos barna. :) Har du ikke jordbær, kan du fint bruke bringebær, men da må du huske på å sile bærmosen for å få bort de små steinene. Du kan i grunn bruke de bærene du har. Godt blir det uansett!

Til 8 sjokoladekopper trenger du:

250 g mørk sjokolade
8 muffinsformer, enten av aluminium eller silikon

Smelt sjokoladen over et vannbad.
Hell et pass spiseskjeer sjokolade i en muffinsform og smør sjokoladen godt rundt i formen ved hjelp av en teskje. Blir det noe sjokolade til overs kan du ta den bort med skjeen og helle tilbake i sjokoladebollen. Sett formen i kjøleskapet. Gjør det samme med resten av formene.
Så fort sjokoladen har stivnet, kan du ta av formene. Slik gjør du det:
- aluminiumsformer: klipp formen litt på kanten og riv den forsiktig av
- silikonformer: løsne formen rundt kanten og vreng av.
Sett sjokoladekoppene i kjøleskapet.

Jordbærmousse:

500 g friske eller halvtinte jordbær
100-150 g sukker
saften av 1 lime
4 gelatinplater
3 dl kremfløte

sitronmelisse eller peppermynte
sjokoladehjerter

Mos bær og sukker i en blender e.l.
Kok opp mosen i en kjele sammen med limesaft. Ta en smaksprøve. Tilsett litt mer sukker hvis nødvendig. Hell mosen i en ren bolle. Avkjøl litt.
Legg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Løft gelatinen opp av vannet og rør inn i jordbærmosen. Det er viktig at jordbærmosen ikke er for varm når du rører i gelatinen. Avkjøl til romtemperatur. Du kan gjerne sette bollen ute eller i kjøleskapet.
Stivpisk fløten og vend inn i jordbærmosen.
Sett jordbærmoussen i kjøleskapet og la den stivne litt før du fordeler den i sjokoladekoppene.
La desserten stå noen timer eller helst natten over i kjøleskapet før servering.
Pynt med sitronmelisse og sjokoladehjerter. :)

Kos deg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...