onsdag 13. februar 2013

Livèche kyllingbryst med risoni og pesto

 
Idag er det Livèche kyllingbryst på menyen. Vi har aldri prøvd Livèche kylling før og det var spennende å prøve noe nytt.
Livèche kylling er veldig god - det er det ingen tvil om, men jeg må være ærlig og si at jeg ikke merket noen forskjell mellom Livèche eller Stange eller Jacobs. Alle disse kyllingene er saftige, gode og fine i konsistensen og helt klart mye bedre enn de billigste typene på markedet. Når jeg kjøper kylling ser jeg først og fremst på holdbarhetsdatoen og velger den med best dato, ikke fordi at den skal ligge en stund i kjøleskapet mitt, men fordi at jeg vil ha så fersk kylling som mulig. Og så ser jeg på fargen og om kjøttet er tørt og fint eller om det er vann i pakken. Det er ikke alle butikker som er like flinke til å oppbevare matvarene riktig.
Når vi har dyrere kjøtt til middag pleier vi å lage et enkelt tilbehør for å fremheve kjøttet. Dagens oppskrift er superenkel og kan fint lages på en hverdag siden den ikke er så tidskrevende.
Til 4 trenger du:
 
2 Livèche kyllingbryst
salt og pepper
smør til steking
 
400 g risoni
 
pesto, oppskriften finner du HER
 
en pakke med aspargestopper
smør til steking
 
Sett stekeovnen på 225 grader.
Krydre kyllingbrystene godt med salt og pepper og brun dem godt i smøret.
Legg kyllingbrystene i en ildfast form og stek midt i ovnen i ca 25-30 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.
 
Kok risoni etter anvisning på pakken.
Hell av vannet og rør inn 3-4 ss pesto.
 
Stek aspargestoppene i smør i 3-4 minutter til de har blitt blanke og mørkere i fargen.
 
Fordel pastaen på fire tallerkener. Skjær kyllingbrystene i to og legg en bit på hver tallerken.
Legg aspargesen ved siden av og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...